Зелените искат хуманитарна помощ за членовете на СИК-овете в "Арена Армеец"

4687
Зелените искат хуманитарна помощ за членовете на СИК-овете в "Арена Армеец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с продължаващият процес на преброяване и въвеждане на данните от местните избори в София и нечовешките условия, в които се намират представители на СИК в зала "Арена Армеец", на които сме свидетели, настояваме за адекватна намеса от ресорните институции. Силно препоръчваме ЦИК и правителството на България да се обърне към БЧК и Гражданска защита с искане за хуманитарна помощ за намиращите се в преброителния център стотици бедстващи представители на СИК и ОИК в София. Това заявяват в своя официална позиция от ПП "Зелените".

Намираме за наложително предоставянето на легла, топла и разнообразна храна, както и изпращането на психолози и парамедици, които да облекчат нуждите на хората в "Арена Армеец", подложени на безсъние, стрес и недостиг на здравословна храна. Твърде много са вече пострадалите и е недопустимо да продължаваме да сме свидетели на унизителните условия на работа, което е в разрез и с редица международни регламенти за трудови права. В такива условия е силно компрометиран и процесът за ефективно и коректно изпълнение на задълженията за прецизно отчитане на вота на гражданите на София, смятат "Зелените".

В "Арена Армеец" хората вече викат да ги пуснат, искат оставка на управляващите

Гневът в зала "Арена Армеец" в София продължава да расте. Там трябва да бъдат обработени протоколите от гласуването на местните избори ...

В случай на вземане на другото разумно решение за временно прекратяване на работата на преброителния център, настояваме да се положат всички усилия за недопускане на манипулация на изборните книжа и резултати, включително с предоставяне на достъп до залата на представители на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за участие в изборите за кметове и общински съветници в София, завършват "Зелените".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София