"Зелено движение" реши да подкрепи кабинет с мандата на ПП-ДБ

1659
"Зелено движение" реши да подкрепи кабинет с мандата на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

"Зелено движение", което е част от коалицията "Демократична България", взе решение да възложи на депутатите от партията да гласуват "за" кабинета “Денков”.

"България има нужда от редовно правителство, което да извърши необходимите законодателни и институционални реформи", аргументират се от "Зелено движение".

ДПС няма да пречи на ПП-ДБ и ГЕРБ да сформират кабинет (ВИДЕО)

"Ние няма да пречим да си съставят кабинет", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента във връзка с реализацият...

"Противопоставяме се срещу политическите атаки от страна на президента Радев и някои политически сили ("Възраждане", БСП) за възпрепятстване на европейското бъдеще и устойчиво развитие на България. Изразяваме своята позиция, че във времена на война на територията на Европа сме против прокремълските спекулации и компрометирането на членството на страната в ЕС и НАТО", гласи позицията на партията.

ОЩЕ: Радев: Целувката между Борисов и Петков ще роди само отвращение

"Даваме шанс на нашите политически партньори от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” за реализиране на ключовите реформи в България, базирани на заложените в програмата ни цели и ценности за борба с корупцията, приемането ни в Шенген и еврозоната и модернизация и декарбонизация на икономиката. България има нужда от прореформаторски кабинет и парламент и ние ще работим именно в тази посока. Заявяваме, че ПП “Зелено движение” няма да отстъпи по никакъв начин от своите принципи и политики и при всяко залитане в популистка и вредна за дългосрочния просперитет на страната посока ще реагираме своевременно и адекватно. Включително няма да се поколебаем да критикуваме министри от кабинета, чиито действия не са достатъчно амбициозни", заявяват от "Зелено движение".

Партията не е номинирала кандидати, които да бъдат част от кабинета, но ще следи внимателно за придържане към политиките на формацията - особено в работата на министрите от ключови за страната сектори като околната среда и водите, енергетиката, регионалното развитие, земеделието и горите. "Подчертаваме, че всеки министър е поканен в лично качество и ще носи лична отговорност за действията си", гласи становището им.

Денков каза, че още не са напълно готови с кабинета: Изтеглихме няколко политически лица

"Изчакваме Мария Габриел. Имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея, не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес",&...

"Заявяваме, че основните политики на ПП “Зелено движение” – зелена икономика, чиста енергия, устойчиво развитие, опазване на околната среда, преодоляване на климатичните промени – са естествена част от нашата визия, която ще се стремим да изградим заедно с партньорите си от “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” в работата си с Народното събрание и с избрания кабинет", завършва позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика