10 поприща за Пеевски, след като вече не е депутат

12728
10 поприща за Пеевски, след като вече не е депутат
Снимка: Маргарита Янчева

Делян Славчев Пеевски вече не е депутат. Дали защото е изчерпал законотворческия ищах или пък е решил, че вече е придобил траен имунитет - нехаем. Но ето с какви позиции може да бъде компенсиран от новоизбраното статукво.

 

1. Премиер. Имаме нужда от експертен кабинет, надпартиен, консенсусен с фигура, колкото доказана, толкова и неопетнена от злоупотреба с официална власт.

2. Влогър. Това се припокрива малко с горното, щото то напоследък е превърнато във facebook live влог от пътуване с джипка и страната. Все пак г-н Пеевски може да разшири формата, да вкара нови лица и да внесе нотка харизма.

3. Нещо в IT сектора. Хора на по 40 лета масово се преориентират, вадят по една IT-card и се юрват в света на програмирането. Стабилен доход, мултиспорт абонамент и допълнително здравно застраховане, а Бизнес паркът до х-л Берлин се стига с автобус 111.

4. Шеф на ДАНС. Вече не е млад и очевидно не е начело на ДПС. 8 години по-късно си е извлякъл поуки и всичко ще бъде наред.

5. Да отвори една цигарена фабрика. След фалита на Булгартабак теренът за нови играчи в тютюневия бранш е разчистен. Може да се пробва да направи електрическа цигара.

6. Футболист в националния ни отбор. Срамна работа няма, а него очевидно никой не може да го докосне - ще е от полза при мачовете с по-сериозни съперници, т.е. всички.

7. Тестер за парфюми. Вместо в магазина човек да хаби хартийки, които да напоява с ухания, може да ги пръска по Пеевски и да го подушва него.

8. Талант. Имаме много телевизионни формати за пеене, танцуване, рецитали и дресура на гълъби. Защо пък да не се окаже, че освен предприемачески и законодателен гений, г-н Делян Пеевски няма в себе си и сценична дарба.

9. Лайф коуч. Кой по-добре ще научи хората да бъдат млади и успешни, да правят от нищо нещо и само за няколко години да превърнат стар Опел Омега в империя?

10. Работа в Прас-Прес. Вестникарче беше, въпреки че продаде вестниците си. Сега може да започне от другата страна - да рисува, да пише, да стихоплетничи. Творческата работа може да му достави повече удоволствие от организационната.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...