Декадата на Cвинятa

13490
Декадата на Cвинятa
Снимка: БГНЕС

На 5 февруари ще навлезем в годината на свинята. Хвърлих едно око да видя представители на кои животни са политиците ни според китайския календар.

Каракачанов е роден 1965 г. И е змия. Не знам, със сигурност е някакво влечуго, но дали точно змия и каква ... Само питоните и анакондите могат да лапат такива големи работи…

Радев е роден 1963 г. и е заек. Заек си е, както и да го гледаме. Обаче Годината на свинята ще е супер успешна за зайците.

Корнелия е родена през 1969 г., годината на петела. Прилича ѝ. Каца на върха на гюбрето и кукурига, кукурига…

Цацаров е роден 1966 г. и е кон, ако и да прилича повече на бекон, дето вика Чаво.

Премиерът Борисов е роден 1959 г. И си е истинска свиня. В смисъл, че е роден в годината на свинята.

През далечната 2002 г. изследователите от Политическата академия за Централна и Източна Европа проведоха изследване “Имената на политиците и прасетата”. И потвърдиха научно отдавна известния факт, че хората кръщават прасетата си на политици. Предпочитат на премиери. Местните първо наблюдавали прасето и после според нрава му слагат името. Например Монката (Симеончо) от село Осенец се скатавал все в тъмното и си мълчал. Пък Ванката (Костов) от Дряново бил много опърничав, Божков (Бог да го прости, ако може) излапал и дъските на кочината, свинята Жан си останала дръгел, а нерезът Бойко бил много скоклив.

При социализма, когато свободата ни беше ограничена, кръщавахме прасетата най-често Гошо. Щото звучи като Тошо, но не е така опасно… Но още с появата си като главен секретар на МВР Бойко зае челното място в именника.

И за това има много видими и невидими причини. Една от тях е рождената обремененост. Борисов е роден през 1959 г., както казах, е година на свинята. И тази година има юбилей като свиня – 60 години Бойко свиня.

И детството на Бойко е свързано с свинете. Тяхното семейство традиционно е гледало по 2-3 броя. Иначе откъде мас за филии. Той самият е ходел всеки ден да взема помия от почивната станция в Банкя. Така се изгражда една здрава връзка между него и свинете. Когато животновъдите дойдоха на протести в София преди няколко години, те бяха написали на камионите си: „Бойко – кръстник на свиневъдите“.

Свинетката на нашето задоволство

Свинетки електрически продавам - нали затуй съм премиер министър! Търсете ги в Замунда (тя е здрава) до папката с търговския регистъ...

Както казах, Борисов е истинска свиня. Представителите на тази зодия се отличават с честност, чистосърдечност, толерантност, доверчиви и заслужаващи доверие, никога не се занимават с измами, никога не предават приятелите си, жертвоготовни са, безкористни, интелектуални хора, жадни за знания, ценят дoбpия вĸyc, oбнocĸитe и възпитaниeтo. Обичат да си хапват добре, но са също и добри спортисти.

Както виждате, все качества, присъщи на премиера. Може би с малки изключения. Всъщност, не са много малки. Но не може да се отрече, че поне две притежава – добър спортист и обича добре да пояде.

Както и да е. Борисов е на власт от 2009 година. Което ни дава право да обявим декада на свинята. Първата декада на свинята. Щото може да има и втора декада.

Волен Сидеров е роден през 1956 г. И по китайския календар е маймуна. Като съм го наблюдавал през годините какви ги върши, има нещо маймунско. Нема-нема и току си покаже червения задник. Сидеров влезе в политиката като маймуна. Скачаше по митингите като макак и се биеше в гърдите, кривеше се, правеше се на страшен. В парламента и нарече българските политици “стадо грухтящи прасета”, “топки лой” и т.н. Любен Дилов го приветства с “Добре дошъл в кочината.”

И не мина много време и кочината си каза думата. Защото кочината е институция. И защото прасетата, казваше баснята, мечтаят целият свят да се превърне в кочина. И не просто мечтаят, а и го правят.

120 фазана (По мотиви от П.П.Славейков и др.)

120 фазана те бяха на брой, отгледани в клетка и пуснати в бой - във Ловния парк ги разхвърля кметицата за радост на котките и на де...

Ало, пенсиите, знаете ли, че във ветеринарните клиники за преглед на свиня (нерез) искат от 10 до 15 лв.?! Вчера ходих при джипито и си бъбрехме за моите болежки един час за 2.90 лв. А ако бях прасе, трябваше да се бръкна 15 лв.

Делян Пеевски е роден през 1980 г., в годината на маймуната. Но може би трудно ще намерите друга маймуна , която толкова да прилича на свиня. Не ли? Да! Те така го и рисуват колегите. Като свиня, а опашката навита на буквата Б. Що точно Б, не мога да се сетя. При Пеефски има някаква семейна обремененост. Неговата майка е коза, но прилича повече на… Абе, не прилича на коза.

Сега се сещам нещо. Знаете ли, че прасетата практически не можели да видят небето – шийните им прешлени не позволявали да си вдигнат толкова главата. И за това гледат надолу и ровят в калта…

 

Автор: Тони Филипов, д-р, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...