Я елате, колежки, при Батко!

11772
Я елате, колежки, при Батко!
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

8 март възниква като Ден на Колежката и е със социалистически произход, което е причина и днес някои жени да се сърдят, като им се подаряват цветя на тази дата, други пък се сърдят, че не им се подаряват цветя на 8 март, трети пък негодуват, че само в този единствен ден мъжкият пол се сеща за тая красива характеристика на джендъра си - самецът да покаже оперението си на самката, а другарят да подари цветуща растителност на другарката си.

ПРАС-ПРЕС като прогресивна медия не веднъж в годината, а на всеки две седмици поднася букет от пъстри карикатури и шаржове, при това не само на жените, но и на мъжете. ПРАС-ПРЕС е толкова толерантен и внимателен в това отношение, че нерядко - от уважение към женския пол! - на тези страници представяме и мъже в прелестен женски облик.

Като знак на специално внимание към биологичния пол на жената - на този 8 март в Темата на боя поднасяме своя букет на българската фемина, като обръщаме специално внимание на социалната роля на биологическата жена в българската политика. (“Тема на боя” в контекста на домашното насилие спрямо прекрасния пол не звучи много ласкаво, но ние разбира се имаме друго предвид.)

Една от гордостите на Бойко Борисов, която обича да изтъква, е че към гербавата политика целенасочено се приобщават много жени, които заемат високи административни и ръководни позиции. В ГЕРБ има дори специална женска фракция, където се обсъждат най-различни парливи въпроси като чародейското излъчване на Цветан Цветанов или какво би станало, ако ядрото на слънцето е заобиколено от банани.

***

Йорданка Фандъкова отговаря за комбинациите в Столичната община - ремонт на ремонтите и схема на схемите; осигурява условия за екстремен спорт на всички граждани и гости на столицата, организира и украсява със себе си Виенския бал в София. Е, Бойко Борисов разрешава на приятеля си Жозеф Дол да я опипва на пейка в София (при откриването на ремонтирания “Лъвов мост”); но според разбиранията на отделни хора това може да мине и за кавалерство: моята кметица е и твоя кметица!

Цвета Караянчева пък отговаря за парламентарната стабилност и връщането на българската юрисдикция в Каменната епоха - Ерата на Барни Ръбъл Кирилов.

За да приключим с придворните дами на ГЕРБ, ще споменем още:

Цецка Цачева - кандидат-майка на нацията и отговорник по съдебната проформа.

И Румяна Бъчварова - една от най-силните жени в държавата; била е МВР-министър, началник на премиерския кабинет, а вече ще отговаря за гербавите интереси в Близкия изток като посланик на България в Израел.

Приказки по телефона от целия свят и у нас

Световният лидер Бойко Борисов имаше много работа – светът се нуждаеше от него. От ранни зори той беше в кабинета си и потушаваше...

Силно влияние на женската стихия има и в Президентството, където съпругата на Върховния главнокомандващ Деси Радева покрива широк кръг светски въпроси от котешкия СПИН до ролята и изискаността на Жената като такава.

В левия политически спектър като водеща фигура се откроява Корни Нинова, която някога си е притичала и през десния сектор, а някои днес я възприемат като корнишон на Бойко Борисов. Но тя е достатъчно влиятелна сама по себе си и например всяка своя мъдра мисъл във фейсбук илюстрира със своя художествена снимка. Веднъж се беше снимала в каруца как плаче за козичките на Баба Дора. Това е женска форма на комуникация, възприета широко по целия свят. “Селфи с мъдра мисъл” е модел, прилаган от гиганти на социалните послания като Ким Кардашян и Илиана Раева.

Силни социални послания ни сипва и екстремната журналистка, днес водещ ляв политик - Елена Йончева. За нея могат да се дадат много положителни оценки с особено мнение, но от всичките ѝ активности най-много ни липсва напредъкът по разследването за “Къщата в Барселона”. На предишни етапи от това разследване, към което и Елена Йончева декларира причастност, се твърдеше, че в Барселона съществува къща, придобита с корупционно генерирани средства, а в тази къща живее млада жена, близка до премиера - Мис Бикини, за която феминистките биха казали, че е “жена - предмет”.

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...