3 ястия за 15 минути – закуска, обед и вечеря за много гладни

20776
3 ястия за 15 минути – закуска, обед и вечеря за много гладни
Снимка: iStock

Обичате вкуса на домашната храна и се стараете да я предлагате на семейството си? Запознати сте с вредата от консумацията на полуфабрикати и сладки пакетирани изделия и предпочитате да запретнете ръкави и да прекарате уикенда в кухнята, приготвяйки домашни изкушения за всички вкъщи или за гостите си? Не е необходимо да избирате между домашно приготвената храна, почивката, разходките сред природата или хобито си. С лесни и бързи за приготвяне рецепти, отнемащи само 15 минутки, но впечатляващо вкусни, ще предложите домашна храна на трапезата и ще имате време за всичко, което сте планирали за свободното си време през почивните дни. Тези 3 ястия за 15 минути са вашето спасение от ден, прекаран в кухнята, без да правите компромис с качеството или вкуса на храната.

3 ястия за 15 минути или как да приготвите идеалната бърза закуска

В работните дни е невъзможно да отделите часове за вкусна домашна закуска за любимите си хора и децата си, а през почивните предпочитате да се излежавате до по-късно, а не да тропате съдовете рано сутринта, прекарвайки времето до обяд, а и след това в кухнята. С тази рецепта за бърза закуска, която дори децата обичат, и 3 ястия за 15 минути ще зарадвате всички и ще имате много свободно време.

Какво да сготвим: Всичко, което трябва да знаете за ВАРИВАТА

Колко пъти родителите ви са ви казвали "яжте сготвено", когато сте растяли? Това готвено включва най-вече боб, грах, зелен фасул... с е...

Пържените храни могат да бъдат полезни (освен че са любими на домочадието), ако ги приготвите правилно и с правилните съставки. Направете пържени филийки с яйца за всички и се насладете на радостта от споделената закуска през уикенда. Ако се стремите към здравословно хранене, изберете хляб, който е без глутен и е от ръж или друга култура, която се счита за по-пълноценна от пшеницата, забъркайте 3-4 яйца с кисело мляко и оваляйте всяка филийка. Пържете в тефлонов тиган, за да не консумирате излишни калории и мазнини. Гарнирайте с пресен зеленчук за витамини, сирене за разкош или с тахан от ядки, ако предпочитате сладките вкусове.  15 минутки са достатъчни за 10-тина филийки и насладата на масата е сервирана, без да сте жертвали съня си и спокойствието да изпиете кафето си с книга в ръка.

3 ястия за 15 минути или как да приготвите идеалния бърз обяд

Ако представата ви за прекрасен уикенд включва шопинг, кафе и разходка с приятелките, едва ли бихте искали да прекарате деня, приготвяйки обяда за семейството си. Не е решение и да им предложите нещо готово от пакет, защото едва ли е особено вкусно, а рядко е и здравословно. Може да приготвите бърз  обяд, изискващ само 15 минути от времето ви, който е домашен и вкусен. Нека е и полезен особено сега – на прага на пролетта, когато се нуждаете от витамини, за да не бъде пролетната умора гостенка в дома ви. За тази бърза рецепта са ви нужни килограм тиквички, пакет извара, 200 гр. сирене и 4 яйца, както и подправки като сол, чубрица и каквото обичате – на вкус. Тиквичките се обелват, разрязват на две и се издълбават като лодки. Издълбаната част се разбърква с останалите съставки и се пълни в получилите се лодки. Поставят се във фурната, за да се запекат. Може да ги поръсите с настърган кашкавал, преди да са напълно готови, за да се топят върху небцето ви.

3 ястия за 15 минути или как да приготвите идеалната бърза вечеря

Каква е тайната на готвене на телешкото месо, за да се топи в устата?

Говеждото е месо, подценявано от много домакини: поради факта, че често се оказва жилаво и сухо, мнозина избягват да се занимават с нег...

Вечерята е времето за семейството, когато всички се събирате около масата и споделяте трудностите и успехите си, време за вас и хората, които обичате. Ако не желаете да разхищавате средства по ресторанти, а мечтаете за вкусна храна, но приготвена бързо, за да имате възможност да споделяте време, а не само пълна трапеза, нуждаете се от рецепта за превъзходно ястие за вечеря, което отнема буквално минутки. Тази рецепта ще завладее сетивата ви и ще ви коства само 15 минутки. Съставките са много, но се приготвя бързо и лесно. Необходими са ви:

  • половин килограм предварително сварени картофки, които може да приготвите и ден по-рано,
  • пакет кайма – около 250 гр.,
  • кашкавал 250 гр.,
  • чаша доматено пюре,
  • подправки – по една лъжичка сол, масло, магданоз, черен пипер, чесън, който е най-добре да е сух, червен пипер, лук.

Начин на приготвяне:

Картофите се смачкват на пюре и се овкусяват с настъргания кашкавал, солчицата и магданоза. Каймата се запържва, докато е напълно готова, с лука и червения пипер в масълцето в подходящ съд. Оформят се топчета от сместа с картофите, като в центъра им се слага кайма. От доматеното пюре се приготвя сос, като за него са чесънът, черният пипер, малко от магданоза. Топчетата се заливат с топлия сос. Уникално вкусно, бързо, лесно и изгодно ястие, което изглежда така, сякаш е готвено с часове, а реално отнема само 15-тина минутки, ако картофите ви са сварени от предишен ден.

Насладете се на храната и времето, които споделяте у дома със семейството си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Вкусен БОБ яхния: Класическа рецепта

Ароматна пилешка яхния от тефтера на баба

Пикантни парти бутчета: ТОП вкус

Пролетната разядка, за която всички говорят

Професионален готвач издаде как панират броколите в скъпите ресторанти

Запечено картофено пюре – перфектната гарнитура към всяко ястие

Разядката с патладжан, за която всички говорят

Какаовият сладкиш БЕЗ печене, за който всички говорят

Съставката, която баба задължително слагаше в тестото за мекици

Най-бързият и лесен бананов сладкиш на тиган

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com