Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за запечен хляб със сирене

29 декември 2021, 11:40 часа

Ще споделим с вас една интересна рецепта, с която може да запазите стария хляб и да го направите във вкусна комбинация със сирене. Тя е приятна изненада за всички у дома. Вижте как се прави: 

Рецепта за запечен хляб със сирене

Нужни съставки: 

8 филии хляб 

200 грама натрошено сирене

4 супени лъжици растителна мазнина

4 разбити яйца

2 чаши обезмаслено мляко

1 супена лъжица ситно нарязан лук

шунка

сол 

110 грама кайма

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на кубчета, изсипете мазнината в малка тавичка. Сложете нарязаният на кубчета хляб и посипете със сирене. Смесете яйцата, млякото и солта. След като ги разбъркате, сложете ги върху хляба. Отгоре разпределяте равномерно каймата. Изпечете на 180 градуса докато е готово. 

Това е един страхотен начин да използвате добре стария хляб, а да не го хвърляте. Различава се от традиционните методи, в които го сушите за кротони или го препичате на филийки. С тази рецепта ще направите хубаво предястия (а защо не и основно) и ще намалите изхвърлянето на храна. За нас последното е особено важно. 

Запеченият хляб със сирене може да се превърне във вегетариански вариант ако решите да не слагате каймата. Самото ястие е подходящо за закуска, за предястие и дори за основно. Ако трябва да сме честни става и перфектно бирено мезе. Опитайте у дома в добра компания. 

Плюсовете на рецептата са, че се приготвя бързо и самите съставки са евтини и лесни за намиране. Това я прави доста практична за хора, които искат да си направят нещо без да губят много време в кухнята. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес