Сладко от малини без варене - ето най-лесната и бърза рецепта

10756
Сладко от малини без варене - ето най-лесната и бърза рецепта
Снимка: iStock

Приготвяне на сладко от малини без варене - това не е мираж, а е напълно възможно. Тайната е известна само на опитните домакини, които много добре знаят как да го направят.

Всеизвестен факт е, че термичната обработка на всякакви продукти убива част от витамините и полезните микроелементи в тях. Това важи и при приготвянето на консервирани плодове за зимата. Но се оказва, че има начин да направите "сурово" сладко от малини, без дори да включвате котлона. Това е възможно с помощта на най-лесната и бърза рецепта. 

Рецепта за сладко от малини без варене 

За целта са ви необходими само 2 съставки. Разбира се, едната от тях е вкусният плод, а другата е захарта.

Ако всеки ден ядете малини, с тялото ви ще се случат тези 7 неща

Вземете горски плодове и захар в равни части. Измийте предварително малините. За целта може да използвате гевгир. Изсипете ги в голяма купа и ги поръсете със същото количество захар. Оставете сместа да престои за един час. След това цялата маса трябва да бъде старателно пасирана. Този процес се извършва в рамките на три минути с помощта на блендер. Важно е след приключване на пасирането, кристалчетата захар да са се разтворили напълно. Ако това не се случи след третата минута пасиране, пасирайте още няколко минути. 

Стерилизирайте бурканите. Докато са все още топли, изсипете сладкото в тях. Затворете плътно капачките. Не е необходимо да обръщате бурканите с дъното нагоре. Вече приготвеното и разпределено в буркани сладко, може да се съхранява в хладилник цяла година.

Някои домакини добавят лъжичка лимонена киселина и сок от лимон, за да са сигурни, че сладкото няма да се развали. Но тези от тях, които имат повече опит, твърдят, че това не е необходимо. Семенцата на плодовете, които им придават типичната киселинност, действат като консервант. Разбира се, само те не са достатъчни. В случая фактор е и ниската температура в хладилника. Тъй като сладкото не се вари, задължително е да се съхранява в хладилни условия.

Вижте още: Може ли да се ядат малини при диабет?

Хитрите домакини разчитат на още един трик за дългосрочно съхранение на малини без варене. Той също запазва свежестта и полезните вещества в тях за дълго време. За целта е необходимо плодовете да се измият старателно. Ще са ви необходими и пластмасови съдове с капак. Подредете малките плодчета на един пласт, след това добавете пласт захар. Повторете процедурата, докато напълните съда. Сложете капак. Съхранявайте кутиите с плодовете във фризер. Те ще запазят свежестта и вкуса си поне за 6 месеца. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

От тефтера на баба: Тиквички с ориз и гъби

Ето как се приготвя перфектният таратор

Не сте яли по-вкусни картофи соте на фурна

Как да консервирате лозови листа в буркани, така че да останат крехки и свежи

Ретро мусака от 70-те: Картофи, ориз и домати

Стъпка по стъпка: Класическа рецепта за мусака от тефтера на баба

Най-бързият и вкусен кекс с кисело мляко

Сочен и пухкав: Тайната на перфектния омлет

Вкусни печени макарони на фурна

Мляко с ориз: Любимо от детството

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com