Случаи, в които готварската книга е перфектен подарък

1742
Случаи, в които готварската книга е перфектен подарък
Снимка: Pexels.com

Избирането на подарък невинаги е лесно. Все по-често се обръщаме към Google за идеи. Но замисляли сте се за нещо нестандартно, което е задължително да присъства във всеки дом и във всяка кухня? Готварската книга.  

Ако никога досега не сте се замисляли за такъв тип подарък, време е да го направите. В следващите редове ще разберете защо и за кои поводи са подходящи готварските книги

Коледа

Има хора, за които готвенето е изкуство. Книгата на Линда Петкова “Кулинарният свят на Линда” ще ги запознае с редица здравословни ястия и начинът им на приготвяне.

Сред тях има следните видове рецепти:

●      Безглутенови;

●      За хора с алергии;

●      Веган;

●      Десерти без захар и др. 

Много от рецептите са подходящи традиционната трапеза по празниците, като част от тях са бързи, за да има повече време за създаване на спомени със семейството.

Да не забравяме и разнообразието от десерти по Коледа. Всички знаем, че по време на коледните празници калориите нямат значение. След всички толкова вкусни гозби на масата, няма как да не завършим и с неустоим десерт. 

В такива случаи с пълна сила важи една наша  народна мъдрост: “Ако ще е гарга, да е рошава.”, или казано по друг начин: “Ако ще напълняваме, то поне да е заради зашеметяващо вкусни десерти.

Познавате човек, който не само обича да хапва десерти, но и да ги приготвя? Книгата на Уенди Суицър „500 десерта, които непременно трябва да опитате" е перфектният подарък.

В нея са представени цели 500 рецепти за приготвянето на:

●      Бързи десерти;

●      Шоколадови десерти;

●      Пайове;

●      Бисквити и масленки;

●      Кексове;

●      Десерти от парено и целувчено тесто;

●      Чийзкейкове и много други.

Дипломиране

Рано или късно децата завършват училище или университет и напускат дома. Вкусната и домашно приготвена храна със сигурност ще им липсва, затова готварска книга с бързи рецепти би била изключително полезна.

Това може да бъде книгата на Дебора Грей “500 бързи ястия, които непременно трябва да опитате”, в която ястията могат да се приготвят за около 30 минути. В нея има не само традиционни, но и някои по-изтънчени рецепти, подходящи за вегетарианци и хора, които имат непоносимост към глутен.

Разбира се, за по-успешен старт в кулинарията, към книгата можете да добавите и съд или прибор за готвене.

Осми март

За майката, бабата или сестрата, която винаги казва, че не иска нищо за подарък, а само късче време с вас. Готварската книга не само ще ѝ покаже нови рецепти, но и ще ви даде възможност да готвите заедно.

Не е тайна, че българите предпочитаме традиционната кухня. Какъв по-добър подарък от книга, която е събрала различни бабини рецепти от българските села? Една такава готварска книга е тази на Рори Милър “На око. Кулинарни приключения на село”.

Книгата е написана от американец, който е обиколил югоизточни и северозападни села в България и се е научил да готви старовремски наши гозби. Тези блюда той е споделил в книгата си. 

Ще завършим с това, че готварската книга е личен подарък. Тя не само може да засили любовта към готвенето, но и да помогне за усвояването на нова готварска техника. Затова бъдете сигурни, че тя е нещо повече от обикновена книга. Готварската книга е уют и любов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яхния телешко с картофи: Класическа рецепта
Яхния телешко с картофи: Класическа рецепта

Пригответе си чудесна яхния с телешко месо и картофи. В рецептата са включени много подправки, които се допълват по най-добрия начин, за да получите...