Автомобили на близо 100 години ще дефилират из Русе

3528
Автомобили на близо 100 години ще дефилират из Русе
Снимка: Община Русе

На 22 юни, за пета поредна година Русе ще е домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, с подкрепата на Община Русе.

Участие са заявили над 60 автомобили и мотоциклети от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието. Автомобилите са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 -1989 година.

Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  Между 12 и 12:30 ч. ретро автомобилите ще дефилират по централните улици на Русе. Маршрутът е: трасе на Писта Русе – бул. „Христо Ботев“ - бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Майор Атанас Узунов“ – ул. Александровска.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския воин и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 ч. официално ще бъде даден старт на проявата. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

Предвиден е конкурс с десетки награди, както и атрактивна съпътстваща програма. Победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма. Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката.

Част от съпътстващата програма ще бъде постерна изложба и модно ревю на тема „Модата през годините в Русе“. Тя ще представя хронологично промените в облеклото на русенци в периода 1920 до 1989 г. Ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“ сами конструираха и изработиха моделите, които ще представят на модно дефиле. За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижи  русенската група „Апропо“. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе