До 20 юни трябва да приключи обработката против комари в Русе

10889
До 20 юни трябва да приключи обработката против комари в Русе
Снимка: Getty Images / Guliver

До 20 юни на територията на Русе ще бъде напълно окосена тревната растителност и ще приключи операцията по пръскане против комари. Това съобщават от Русенска община.

Вече е окосена тревата в района на бул. „Христо Ботев“, около ж.п. гарата, ж.к. „Локомотив“, кв. „Чародейка – юг“, КПП „Дунав мост“, пътен възел „Волов“, кв. „Възраждане“, кв. „Здравец“, кв. „Родина“, ул. „Николаевска“, Младежки парк и Парк на възрожденците. Утвърденият график за следващите дни на юни включва бул. „България“, ж.к. „Дружба“ 3, „Чародейка – север“, бул. „Цар Освободител“ и Централен район.

Името на Камелия Нейкова замесено в сигнал за побой, който Русенската прокуратура не бърза да разплита

Името на говорителя на ЦИК Камелия Нейкова беше намесено в случай на жалба за побой, подадена до Русенската районна прокуратура. Преди...

Първоначално пръскането срещу комари трябваше да започне на 13 май, но заради многото възражения от пчелари и кметове по населени места беше решено операцията да започне на 26 май. Препаратът, който се използва при наземното и авиационно третиране срещу комари е „Аква К-Отрин“ и е включен в списъка на разрешените за предлагане на пазара биоцидни препарати. Безопасен е за хора и животни.

В Русе рисковите зони, които се следят непрекъснато за кърлежи, са 35. Всеки може да подаде сигнал в общината, за да има реакция на отговорните органи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе