X
 
 

Еколози ще отбележат Деня на Дунав с атрактивен триатлон

1286 0
photo of Еколози ще отбележат Деня на Дунав с атрактивен триатлон
Снимка: wwf.bg
Природозащитници от организацията WWF канят на 29 юни – Деня на Дунав приятелите на спорта и природата на първия си природен триатлон „Свободен Дунав“. 

С велосипеди, каяци и с бягане участниците ще откриват заедно с WWF природните богатства на Дунав и на Русенски Лом. Проявата ще обедини експерти по екология, спортни клубове и природолюбители за опазването на реките, на крайречните гори и на удивителния и многообразен животински свят, намерил убежище в тях.

Криминална полиция в Русе вече се ръководи от Петър Ванев

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, със заповед от 17 юни 2019 г., назначи главен инспектор Петър Ванев за началник на сект...

Маршрутът за състезателите минава през изключително живописен район. Той започва с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен, като има възможност за отклонение до Ивановските скални църкви. Дистанцията е 45 км, а крайната точка е местността Стълпище, където състезателите ще заменят велосипедите с каяци и ще гребат 20 км по течението на Дунав обратно към Русе. Най-издръжливите ще изминат последния етап от триатлона с бягане през парковете на крайдунавския град. По трасето ще има символични препятствия, ангажиращи участниците с проблемите на реките и работата за опазването им.

На старт-финала ще има и фотоколажна работилница, с която всеки сам може да участва в създаването на тематични фотографски изображения. Там ще бъде разположено и рибарско корабче в реален размер с тематични игри за опазването на океаните. Всички присъстващи ще имат възможност да получат полезни съвети как да избират отговорно морска храна без да вредят на живота в океана.

„Имаме нужда от подкрепата на хората, които живеят, работят, почиват и спортуват сред природата“, споделя Владимир Иванов от WWF. Всеки, приел присърце това приключение заедно с WWF, може да се регистрира на: wwf.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....