И в Русе скочиха на НЕК

11906
И в Русе скочиха на НЕК
Снимка: БГНЕС

Около 100-ина работници от "Топлофикация-Русе" блокираха днес по обед движението към Дунав мост, предаде БГНЕС. Протестът продължи около 15 минути, като през това време се образуваха колони от камиони и автомобили.

Работниците тръгнаха в 11:30 часа пеша от централата на "Топлофикация", за да стигнат до кръговото на Дунав мост. Там те затвориха подстъпите към кръстовището и граничния пункт, като за реда следеше полицията.

Протестиращите настояват държавните органи да въведат ред в определянето на изкупните цени на електроенергията и в разплащанията от страна на НЕК към топлоцентралите в страната. В момента НЕК дължи на "Топлофикация Русе" около 19 млн. лв., което е 80% от приходите на топлофикационното дружество. Това затруднява работата на русенската централа и реално поставя под въпрос нейното съществуване, казват от синдикатите.

Дружеството не може да се разплаща със своите контрагенти, а работещите получават заплатите си със закъснение, обясни и изпълнителният директор Севдалин Желев. Въпреки това ще се направи всичко възможно да не се застраши отоплителният сезон в Русе.

Синдикатите настояват за спешна среща на най-високо ниво за решаване на проблема. Протестна декларация е изпратена до председателя на парламента, служебния премиер и служебния министър на икономиката и енергетиката. Протестът на русенските енергетици ще продължи до 7 ноември.

Русенската "Топлофикация" има 4 млн. лв. несъбрани задължения

На близо 4 млн. лева възлизат задълженията на несъществуващи вече русенски предприятия към "Топлофикация Русе". Това съобщи изпълнителн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе