Коалиция „Обичаме Русе“ обяви кандидата си за кмет

7309
Коалиция „Обичаме Русе“ обяви кандидата си за кмет
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев

В Русе е създадена нова лява коалиция „Обичаме Русе“, чиито членове са: БСП, АБВ, Политическо движение „Социалдемократи“, Движение за радикална промяна „Българската пролет“, ПП „Съюз за отечеството“. Така откри пресконференцията след подписване на коалиционното споразумение депутатът Крум Зарков. Партньорите в коалицията ще имат обща листа за общински съветници, общи кандидати в населените места и общоприетата кандидатура на Пенчо Милков за кмет на крайдунавския град.

„Обединява ни обичта към града, куража да се изправим срещу статуквото и доминацията на ГЕРБ и вярата, че сме открили точния човек за кмет в лицето на Пенчо Милков. Очакваме той да бъде припознат от русенските граждани като новия човек, който ще изведе Русе в нова, по-качествена посока“, допълни Зарков.

Кандидатурата на Милков официално ще бъде издигната на общинската конференция на БСП в Русе на 31 август.

Пенчо Милков е наясно с проблемите, които го очакват, както и срещу какво се изправя. „Виждам как може да изградим в Русе по-добър живот, да убедя хората да искат промяна, тъй като положението днес е неприемливо и несправедливо. Искам да участваме заедно в едно движение, което да върне гордостта и славата на Русе. Трябва да спрем скептиците, само с действия можем да реализираме мечтата да въведем Русе в 21 век“, каза депутатът.

Според Милков трите най-съществени проблема за Русе: обезлюдяването на града, декапитализацията откъм промишленост и успешното приключване на проектите. Той призна, че през последните два мандата в Русе общината е осигурила 500 млн. евросредства, което е положително, но забавените проекти трябва да бъдат завършени и да се действа. Според него трябва да се работи и в областта на екологията, където част от отчисленията, които се правят за РИОСВ, да могат да се връщат в общината.

„Русенци трябва да изберат силна и мотивирана личност, а кампанията ни ще бъде светла и позитивна. Градът работи на първа скорост, кметът трябва да е визионер, а Русе да бъде пример и да го сочат като такъв. Кметът не трябва да работи на оперативно ниво, а на стратегическо ниво. Ще търсим широко участие на специалисти, а в администрацията няма да делим хората на наши и ваши, а по професионалните им способности. Ще дадем възможност на обществеността да говори, като това ще се организира от общината. Имаме идеи за чистотата, за транспорта, за дигитализацията, за сигурността, която трябва да бъде на едно ново ниво“, допълни Пенчо Милков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе