X
 
 

Малки „учени“ създават градче на знанието в Русе

1189 0
photo of Малки „учени“ създават градче на знанието в Русе
Снимка: iStock/Guliver
В първия учебен ден - 16 септември, от 11 ч. на площад „Свобода“ (пред хотел "Дунав Плаза“), за втори път ще бъде „построено“ и открито Градче на знанието. Инициативата е част от проект „Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе“, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. 

В „построяването“ на градчето ще участват деца, родители и педагози от 19 детски градини в община Русе. Идеята е науката да бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета.

Градчето на знаещите ще разказва за най-новите научни теории в тематичните области и ще учи посетителите на полезните приложения от тези продукти в ежедневието. Малките „учени“ ще поставят акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

Във всеки център ще има анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри ще бъдат разположени научни центрове: „Кафе“, „Вода“, „Шоколад“, „Сода“ и „Брашно и сол“. Във всеки от тях ще ще се обособят зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители