X
 
 

На финален етап е събирането на финансови средства за паметник на Апостола в Русе

1113 0
photo of На финален етап е събирането на финансови средства за паметник на Апостола в Русе
Снимка: actualno.com
Необходимата сума за изграждането на паметник на Васил Левски в Русе е 120 000 лева. Досега в касата на кампанията са събрани 104 000 лева. За това информираха членовете на инициативния комитет Искрен Веселинов и Емил Цветков.

„Даряват основно фирми и юридически лица, но с особено чувство на патриотизъм са приети даренията на деца от русенски училища, който също са превели суми за построяването на монумента, за което най-сърдечно им благодарим“, заяви Искрен Веселинов. Той напомни, че най-голямата сума е дарила Община Русе – 20 000 лева за провеждане на конкурса.

„През миналата седмица проектът бе одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство, което спъваше изграждането на паметника, а следващата седмица предстои защита на концепцията пред Министерството на културата. След това може да започнат строителните работи“, допълни Веселинов.

Предстоят нови акции в кампанията за набиране на средства за построяване на паметника. Всяка вечер, от 17.30 до 19.30 ч. на площада ще има шатра с доброволци, които ще продават картички по 2 лв., плакати на паметника по 10 лв. и портрет на Левски по 15 лв. 

ВМРО се обръща към младежите, които имат желание, да се включат в акцията. За целта трябва да се обадят на Траян Тотев на тел. 0885 332226, или да отидат на място.

На Комитския събор, който е в началото на септември в село Червена вода също ще се събират средства за паметника. Целта е паметникът да бъде открит на 19 февруари 2020 г., когато е годишнината от смъртта на Апостола.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители