От "Монтюпе" продължават да твърдят, че не замърсяват Русе

3092
От "Монтюпе" продължават да твърдят, че не замърсяват Русе

Френският завод за автомобилни части "Монтюпе", който бе определен за един от основните замърсители на въздуха в Русе, продължава да отрича обвиненията. От фирмата са се обърнали към независими, според тях, експерти, които да установят дали наистина са виновни за замърсяването.

"Днес независимите експерти инж. Христо Мензилев и инж. Божидар Панайотов разкриха и потвърдиха данни от измервания, които научно доказват, че френската компания Монтюпе, базирана в индустриалната зона на град Русе, е напълно невинна и няма нищо общо с какъвто и да е случай на замърсяване в дунавския град.

Бързо е потушен пожар на централната улица в Русе

Пожар избухна в заведение на централната улица в Русе, в близост до училище. Няма пострадали, информира БНР.  Сигналът за пожара ...

Инж. Божидар Панайотов – специалист в областта на здравеопазването и работната среда, потвърди, че при никакви обстоятелства компанията Монтюпе не застрашава здравето на служителите и гражданите на град Русе.

Двамата експерти доказаха и нагледно показаха на аудиторията докладите и резултатите от независимите проучвания. След месеци на погрешни интерпретации френската компания се обърна към независима лаборатория, като всички документи от изследванията бяха предоставени на медиите.

Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, настоя, че чуждите инвеститори заслужават същото отношение каквото и местните компании, а не систематични обвинения. Монтюпе трябва да бъде разглеждана като добър пример и посланик, който да привлича повече инвеститори в автомобилния сектор", се казва в съобщение на френския завод, разпространено до медиите.

Припомняме, че Административният съд в Русе постанови "Монтюпе" да затвори част от производството си заради замърсяването. 

Затвориха леярната на завода-замърсител в Русе

Екоинспекцията в Русе спря днес част от производството на френския завод за авточасти „Монтюпе" - основен замърсител на въздуха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе