Здравни специалисти преглеждат деца от ромския квартал в Русе

817
Здравни специалисти преглеждат деца от ромския квартал в Русе
Снимка: Община Русе

Проблемът със заболяването морбили (детска шарка) мотивира специалистите по проект "Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“, през последната седмица да посетят кв. „Селеметя“. Така за три дни 15 деца от русенския квартал вече са ваксинирани против заразното заболяване. Това е етап от предоставяне на място безвъзмездно на услугата „Здравна детска  консултация и дейности по превенция на заболяванията“. Чрез медиаторите са проведени срещи на детският педиатър, медицинската сестра, социалните работници и психологът със семейства с малки деца.

Дни на отворени врати по горепосочения проект ще се проведат на 25 февруари и 1 март 2019 г. от 10 до 17 часа в Центъра за интегрирани социални услуги в сградата на Филиал „Светилник“ на ДГ „Червената шапчица“. Община Русе изпълнява проекта като конкретен бенефициент на 839 312,14лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“, приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“. В посочените дни центърът може да бъде посетен от представители на здравни, социални и образователни институции и всички граждани на община Русе без оглед на целевите групи, за които са предназначени социалните услуги по проекта.

Целта е да се покажат на място възможности за безплатни прегледи и консултации, реализираните и бъдещи дейности по проекта. Ще бъде представена работата на педиатрите, гинеколога, кинезитерапевта, логопедите, психолозите, специалния педагог, социалния педагог, юриста, акушерката, медицинските сестри, социалните работници и медиаторите. Желаещите ще могат да се запишат в седмичните графици на консултантите. 

Социалните услуги се предлагат от 9 до 17 часа по график за индивидуални и групови консултации в: Център за интегрирани социални услуги във филиал „Светилник“ на ДГ „Червената шапчица“ в кв. „Чародейка“, ул. „Тодор Икономов“ №1 и Комплексът за интегрирани социални услуги за деца в кв. „Дружба“, ул. „Н.Вапцаров“ №20.

Услугите вече ще се ползват от потребители от целия град и малките населени места в община Русе, а не само от кварталите: „Чародейка“, „Дружба“, „Мальовица“, „Здравец“ и „Родина“. Посетилите за първи път услугите, получават от проекта безплатно памперси и бебешки аксесоари за децата до 3 години и техните родители и детски игри, пособия и помагала за децата от 3 до 7-годишна възраст и техните родители.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе