Да познаем кои са образите, произлезли от Вагнер и Верди

30844
Да познаем кои са образите, произлезли от Вагнер и Верди
Снимка: НДК

Софийската опера и балет и Националният дворец на културата дават възможност да спечелите двойна покана за концерта „Дерби на два века: Вагнер vs Верди”, който ще се проведе в зала 1 на НДК на 27 октомври от 18.30 часа. Всеки, който иска да се наслади на най-доброто от творчеството на двамата големи композитори може да опита късмета си като отговори на следния въпрос: „Кои са фигурите, които „излизат” от главите на Верди и Вагнер?” (визията е приложена по-долу). Който познае най-много от образите ще спечели двойна покана за концерта. Допълнително предимство ще имат тези, които обяснят каква е връзката между композитора и даденото изображение. Отговорите могат да се изпращат на адрес vbancheva@ndk.bg.

Концертът „Дерби на два века” е с диригент Ерих Вехтер и  с участието на солисти, хора и оркестъра на Операта.  В първата част ще прозвучат откъси от оперите на Вагнер „Танхойзер”, „Лоенгрин”, „Валкюра” и „Залезът на боговете”. Втората част ще включва части от творбите на Верди „Набуко”, „Трубадур”, „Силата на съдбата”, „Отело” и „Аида”.  

Допълнителен спектакъл „Аида” в Софийската опера

На 2 ноември (събота), от 11.00 ч., в Софийската опера и балет ще се изиграе дневен спектакъл на операта „Аида” от Джузепе ...

Билетите за концерта са в продажба на на касите в билетния център на НДК и на касата на Софийската опера и балет, както и през мрежата на „Ивентим” на цени от 10 до 50 лева.

Събитието е една от поредицата инициативи, с които НДК отбелязва 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди и Рихард Вагнер и тяхното влияние върху всички форми на изкуството. Кампанията е под надслов „Властелините на романтизма -200 години вдъхновение” и включва кинопрожекции, изложба, лекции, концерти и майсторски класове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com