Екскурзии от деца за деца из локациите на Sofia Contemporary

10449
Екскурзии от деца за деца из локациите на Sofia Contemporary

Специалният модул ДЕЦА в рамките на Sofia Contemporary предлага екскурзии из локациите на фестивала за деца до 12 години и творческа работилница за звук за малчугани от 6 до 10 години.

Организираните обиколки "Деца, слушаме ви!" се провеждат на 29 и 30 октомври от 13.45 до 15:45 ч. и на 5 и 6 ноември от 13.45 до 15:45 ч., сборният пункт е Билетен център на НДК, а екскурзоводите са деца от 5 клас.

Творческата работилница "Деца, вдигайте шум!" е предназначена за деца от 6 до 10 години и ще се случи на 2 (17.30-19:30 ч.), 3 и 4 ноември (13:00-15:00 ч.) в Монтфиз, бул. "Цар Освободител" 31, ет.2. Освен детската програма, фестивалът включва и модул ПАРАЛЕЛНО, който ще представи на публиката интересни кино прожекции, които извеждат темата за съвременното изкуство на големия екран.

В рамките на инициативата "Деца, слушаме ви!" ученици от 5 клас ще водят други деца през художествени работи от програмата на фестивала. Децата вечно имат въпроси, но и често намират интересни отговори. Младите екскурзоводи ще споделят собствените си интерпретации за произведенията. Какво точно виждат и защо това е така, е оставено на въображението им. Публиката също може да участва, като задава въпроси и измисля нови истории. Целта на инициативата е да се създаде eдна по-благоприятна атмосфера за въвличане на децата в съвременното изкуство.

Творческата работилница "Деца, вдигайте шум!" ще направи от най-малките истински артисти на съвременното изкуство. В уъркшопа участниците ще сглобяват инструменти от ежедневни материали, които изглеждат и звучат като тромпет, диджериду и том том; ще упражняват различни начини за свирене на тях; ще избират уреди и материали, ще комбинират и експериментират, с цел да намерят своя начин на изразяване; ще изобретят музикално произведение, което ще бъде представено на живо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена