Кметът на Рим заплаши, че ще ликвидира операта

70759
 Кметът на Рим заплаши, че ще ликвидира операта

Кметът на Рим и председател на фондацията "Оперен театър" Иняцио Марино предупреди днес, че ще обяви ликвидация на операта. Причината е отказът на два малцинствени синдиката да подпишат споразумението за финансово укрепване на културния институт. Те вече провалиха със стачни действия спектакъл на открито и обявиха нова стачка за третото представление на операта "Бохеми" в събота.

Двата синдиката са недоволни от искането на ръководството на Римската опера да възстановят близо70 хиляди евро загуби от непродадени билети в резултат на протестната им акция. Оздравителните мерки са в рамките на закон за културните институти, приет от италианския парламент миналата година. Неговото прилагане даде първите положителни резултати за римската опера, която през юни намали разходите си с 5 милиона евро, увеличи броя на спектаклите и регистрира рекорден брой зрители за постановката на "Севилския бръснар".

Серина Уилямс: С годините ставам по-добра

Една от най-успешните тенесистки в историята на спорта Серина Уилямс ще стартира участието си на "Ролан Гарос" със заслужено самочувств...

Проектът за споразумение със синдикатите, одобрен от повечето браншови сдружения, дава гаранции срещу уволнения, запазва сегашното ниво на заплатите и определя срок до 30 септември на управителния съвет да изготви предложения за бъдещата кадрова политика. Римската опера е основана през 1874 година, а от 1926 година е собственост на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com