Музиката разказва

19747
Музиката разказва

"Музиката разказва" ще събере хората, които харесват елегантното звучене на арфата и флейтата и тези, които обожават литературните четения. Зад този необичаен микс стоят Николета Хайтова – флейта и Ирина Първанова (Раши) – арфа, а специалното участие ще има и актьорът Николай Тодоров.

Ще бъдат изпълнени произведения от Бах, Масне, Равел, Ибер, Молнар и приказката на Оскар Уайлд „Преданият приятел”.

Суинг и рок ще разтърсят зала "България"

След по-малко от седмица столичната зала „България“ ще бъде оживена от суинг танци в програмата „ПИАНО И ДЖАЗ“ ...

Датата е 13 май, мястото Studio 5 в НДК, а началото в 18.30 часа.

Ето и какво сподели Ирина за събитието.

Има ли интересна история в основата на идеята за събитието ви?

Не знам точно коя е интересната история около събитието на 13.05 в Студио 5, но на нашия екип всичко свързано с проекта му е интересно.

Интересно беше да подберем музика, която двете с флейтистката да изпълним и тя да е достатъчно разнообразна, достъпна и в същото време стойностна и новаторска. На едно от произведенията аз лично правя аранжимент за арфа, така че това ще е напълно уникално изпълнение за българската публика. Още нещо интересно е вплитането на текст между отделните музикални номера. Двете с флейтистката се чувстваме свързани с не само едно изпълнителско изкуство и така естествено достигнахме до потребността от текст и партньор на сцената до нас. Подбирайки текста, започнахме от любими автори и се оказа, че и двете сме почитатели на Оскар Уайлд, а приказката " Предания приятел" някак идеално пасна на това, което ни събира и вълнува и двете.

Живи митове и легенди на Bansko Beat 2015

Истински дракони ще излязат на сцената на "Bansko Beat” това лято! Легендата разказва, че умеели да палят огън в душите на хората...

Какво ще видят и чуят хората, които ще бъдат в Studio 5 на 13 май?

Ще видят и чуят един по- нестандартен концерт, изпълнен от по-нестандартни музиканти, поднесен леко и приятно, с вплетена в него приказка от голям световен автор. Искаме хората да се насладят на прекрасното съзвучие от арфа и флейта, на нежната и закачлива музика , която сме подбрали. Искаме още хората, напускайки нашия концерт да попият нещо конкретно като смисъл или размисъл - тук е ролята на текста - да се замислят над философията на приятелството или поне да узнаят тази на Оскар Уайлд.

Притеснява ли ви фаталната дата 13?

Не би могла да ме притеснява. Аз дори се омъжих на петък 13-ти. Не виждам нищо фатално в това число, по-скоро е обратното, обичам да го свързвам със събития от моя живот, така някак му предавам от моята положителна енергия и то губи своя фатализъм, поне за мен.

Имате ли планове за още подобни събития?

Нови артисти на Беглика фест 2015

С разлистването на пролетта в сърцето на Беглика 2015 затуптяват ритмите на нови музикални попълнения в програмата на фестивала. Изслед...

Да, пожелавам си да имаме още подобни събития и повече хора да ни чуят и да се запленят от нашата музикална приказка, защото трудът, който положихме, всъщност това е валидно за всички музиканти и артисти, заслужава повече от една изява. Всичко е пред нас! Аз приемам това събитие на 13 май като начало, като първата стъпка към нещо, към което се стремя и ми харесва да правя. Пожелавам приятно слушане и гледане, на тези които успеят да дойдат.

 Цената на билета ще бъде само 5 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена