"Нов театър НДК" ще възпитава позитивното у хората

48565
"Нов театър НДК" ще възпитава позитивното у хората
Снимка: Thinkstock

Свободен театър, обърнат към актьорите и хората, както и духовно средище, което да възпитава позитивното. Тази идея режисьорът Бойко Илиев и ръководството на НДК ще развиват със създаването "Нов театър НДК".

Сцената в Двореца на културата ще бъде открита на 9 март със спектакъла "Амадеус", а в него ще вземат участие Георги Кадурин, Марияна Миланова, Иван Юруков и Мариус Донкин.

"Мечтата на Наташа" - представление за възможните невъзможности

„Мечтата на Наташа” е заглавие на представление, режисьор на което е Ованес Торосян.  В него участват  Милена Ерм...

"Заглавието не е избрано случайно, защото "Амадеус" показва стремежа на човек да надмогне себе си и е своеобразен поклон към гения на творчеството. Такава е и концепцията на "Нов театър НДК", обяви режисьорът и директор на "Нов театър НДК" Бойко Илиев, като разказа, че до настоящия момент е инвестирал 100 хил. лв. в начинанието.

"Повече от 25 г. се опитвам да създам своя театър и историята му е доста дълга. Имаме нужда от него и целта е той да бъде нов и като организация, и естетика", подчерта режисьорът. Основният стремеж е новата зала, която разполага със 160 места, да среща млади и утвърдени актьори с публиката. "Ще се радвам това пространство да бъде такова, защото едно духовно средище не се създава само с архитектура, но и с хора. Влагаме всичко, за да се създаде добро място за театър, с неговото жанрово разнообразие и форми – куклен и нощен театър, мюзикъли, и дори опери", каза Бойко Илиев.

Според него, на сцената, която има амбицията да бъде свободно пространство, единствената ограничителна мярка ще бъде в областта на посланията. "Театърът трябва да носи своите позитивни послания и да създава желание за живот у човека, след като излезе от залата. Искам театърът да ни облагородява, възпитава и да ни помага да излизаме от нищетата на съществуването", разказа още директорът на "Нов театър НДК".

Още с откриването, на сцената ще бъде представена богата програма. Само през март тя ще предложи 40 заглавия, над които работят близо 25 режисьори, а Йоана Буковска, Стефка Янорова и Нона Йотова са само част от любимите на публиката актьори, които ще се изявяват редом до младите творци.

"Ревизор" на Гогол се завръща в Русе след 70-годишна пауза

Русенският драматичен театър поставя отново комедията на Гогол "Ревизор" след 70-годишна пауза. Премиерата, която е четвърта за сезона...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com