Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново звездно представление от театър „Мелпомена”

24 януари 2013, 11:07 часа • 23757 прочитания

Френската комедия „Досадникът” от Франсис Вебер е новото заглавие в афиша на театрална формация „Мелпомена”. След хитовите „Вражалец“, „Големанов“ и „Благородният испанец“, това е четвъртата поред постановка на частната театрална формация в резултат на партньорството й с „Виваком”. Премиерата на комедията за София е на 16 февруари на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ от 19:30 часа


В хотелска стая Мариян Бачев, добре познат от актьорските вечери в „Шоуто на Слави“, подготвя убийство на ключов свидетел в процес. В съседната стая друга тв звезда - Александър Кадиев в ролята на Франсоа, е твърдо решен да се самоубие заради голямата си любов, която го изоставя. Наемният убиец Ралф Милано (Мариян Бачев) е професионалист, хладнокръвен и изпечен в занаята. Франсоа е вечният лузър, без здрав разум и воля, на който даже не му стиска да се самоубие. Но пък за сметка на това притежава безспорен талант - той е непоправим досадник.

Останалите роли на палавия психиатър, на Луиз, любопитното пиколо и напълно дезориентираното ченге, са поверени на Александър Сано – Среброто, познат като Косъма от „Под прикритие”, Петьо Петков – Шайбата от “Комиците”, Сашо Дойнов и Михаил Петров от Пернишкия театър.

Режисьор на култовата комедия е Богдан Петканин. Както останалите представления на Мелпомена, така и „Досадникът“ ще се играе на театралните сцени в цялата страна.

Actualno.com

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес