ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 18 – 24 ЯНУАРИ 2016

10328
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 18 – 24 ЯНУАРИ 2016

Във вторник (19 януари) на Полуетаж – Изток в НДК ви очаква интересна изложба, озаглавена “Автори – художници”, посветена на 100 години българско кино. Официалното откриване е от 18:30 часа. Събитието е част от Световния фестивал на анимационния филм, чиито домакин тази година е Националния дворец на културата. Изложбата може да бъде видяна до 31 януари.

Еднодневна благотворителна конференция BizzIT ще се проведе на 23 януари (събота) от 10:00 часа в зала 3 на НДК. Присъстващите ще се срещнат с ръководители и представители на големи IT компании, организатори на StartUp конференции, както и млади предприемачи и IT специалисти, които ще споделят опита си в тази сфера. Организатор на събитието са Webrika и Startup, а всички събрани средства от продадените билети ще бъдат дарени за лечението на Любомир Еленков.

ПРЕСКЛУБ – НДК

Фондация "Помощ за благотворителността в България" организира Rinker’s Challenge 2.0 – Kонкурс за стартиращи предприемачи. Представяне на конкурсни проекти пред жури. Събитието ще се проведе в Пресклуб – НДК на 21 януари от 12:00 до 18:00 часа.

КИНО “ЛЮМИЕР”

“Тайната в техните очи” на режисьора Били Рей, ще зарадва любителите на седмото изкуство на 18 януари (понеделник) от 19:00 часа в Кино “Люмиер”. В ролите са носителката на Оскар Джулия Робъртс, Никол Кидман, Чиуетел Еджиофор, Патрик Дейвис, Алфред Молина, Марк Фамиглети, Дон Харви, Линдан Смит, Майкъл Кели, Зоуи Греам, Джо Коул и Дийн Морис.

В сряда (20 януари) от 19:00 часа Кино “Люмиер” ще ви предложи ”Почти нормален” на Уди Алън.

Дългоочакваната лента на режисьора Паоло Сорентино “Младост” ви очаква на 21 януари (четвъртък) в кино “Люмиер” от 19:00 часа. Филмът разкрива дълбоките връзки между семействата, приятелите и нуждата от човешко разбиране.

ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ “ПЕРОТО”

Голяма официална двойна премиера на книгите “Сурогат” и “Колко голяма е голямата любов” на писателя Явор Веселинов ни очаква на 18 януари (понеделник) от 19:00 часа. Събитието ще бъде съпътствано от литературно четене, интермедиа, книги с автограф и дискусия.

Презентация за личността на Симеон Радев и награждаване на националния конкурс за есе “Строителите на съвременна България в 21-век” ще се проведе на 19 януари (вторник) от 17:30 часа. Събитието е подкрепено от Национален център за книгата.

На 20 януари (сряда) в 19:00 часа младият писател Иван Димитров, и издателство “Жанет 45” ще представят втория роман на автора “Софийски дует”.

Четвъртъкът (21 януари) е посветен на “езиковото кафе” - дело на сдружение „Международна камара – България”. Събитието започва в 19:00 часа, а целта му е посетителите да общуват на чужди езици.

Литературно четене на журналистите-поети ще се състои на 22 януари (петък) от 19:00 часа.

Любомира Петева и книгата ѝ “Първата“ ще направи своята премиера на 23 януари (събота) от 17:00 часа.

ДНК

Решено: Събарят паметника пред НДК

Върховният административен съд (ВАС) окончателно разреши събарянето на паметника „1300 години България" пред НДК. Решението беше ...

И през януари в ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс ще продължи представянето на късометражни филми на български режисьори в рамките на проекта “КЪСО КИНО В ДНК”. Всеки, който пожелае, може да ги види на 20 януари (сряда) от 19:00 часа, както и на 27 януари (сряда) от 19:30 часа.

На 21 януари (четвъртък) от 14:00 часа ще има съвместно представление със студенти от Нов български университет, а на 23 януари (събота) от 19:30 часа ще се играе “ВСИЧКОЯДЕЦЪТ” - театрална постановка от Мирослав Христов, с режисьор: Ани Васева и с участието на Галя Костадинова и Дата Транспортер. „Всичкоядецът” е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, а в основата му е... нищото.

ТЕАТЪР ”АЗАРЯН”

“ЗА ТЕБ” с участието на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов е на 18 януари от 19:30 часа. Театралната постановка на Яна Борисова, с режисьор Петър Кауков, неусетно събира парчета от живота на двамата актьори, вдъхновени от реалния им живот, и ги подрежда в пъзел от преживявания, изказани думи и доверени тайни.

На 22 и 23 януари, съответно от 19:30 и от 14:00 часа зрителите отново ще могат да видят “ЧАЙКА” на режисьора Явор Гърдев, с участието на Снежина Петрова, Ованес Торосян, Михаил Мутафов, Елена Телбис, Николай Урумов, Светлана Янчева, Лилия Гелева, Захари Бахаров, Владимир Пенев, Христо Петков и Стоян Габровски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com