Sofia Design Week 2013 акцентира върху балканския дизайн

21696
Sofia Design Week 2013 акцентира върху балканския дизайн

Тазгодишното пето поред издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week ще се проведе от 21 до 30 юни.

Темата на изданието е The Balkan Date, чиято основна цел е да стартира дискусия за балканския дизайн, да стимулира творческия обмен между страните от Балканите и да съдейства за по-осезаемо присъствие на проектите от този регион на световната карта.

Да се позабавляваме с Creative Factory

Днес започва четвъртото издание на международния фестивал за дизайн - Sofia Design Week, който ще продължи до 8-ми юни. И както повеляв...

В продължение на 10 дни Sofia Design Week „ще ни срещне на живо“ с новата вълна балкански дизайнери, които правят дизайн тук и сега, изненадващо интересен, различен и със собствен почерк.

На Балканите се срещат Запада и Изтока, комунизмът и капитализмът, стремежът към материалното и към духовното. В този противоречив и динамичен контекст израства ново поколение артисти със специфична чувствителност, които чрез дизайн формират части от пъзела на културната ни идентичност и успешно противодействат на глобалната тенденция за уеднаквяване на културните продукти. Петото издание на Sofia Design Week ще представи именно тези прогресивни дизайн платформи и добри примери от региона.

И тази година Sofia Design Week отправя отворена покана за участие във фестивала към всички, които имат желание да покажат последните си идеи и разработки в областта на съвременния дизайн. Темата е The Balkan Date, а форматът на авторските проекти са: дизайн обект, изложба, филм, книга, работилница или нещо друго свързано с дизайна и вдъхновено от темата. Селекцията ще бъде направена от творческия екип на фестивала и организаторите, а идеи се приемат до 15 февруари на opencall@edno.bg.

Предварителна програма на Sofia Design Week за 31 май

В 20:00 в галерия Мисията (ул. Алфред Нобел 2) ще бъде представена изложбата По истински случай. Тя е кураторски проект на програмния д...

Творческият екип на Sofia Design Week 2013 е съставен от: Боряна Зафирова (мениджър на фестивала), Бояна Гяурова (програмен координатор) и кураторите Адриана Андреева Димитрова, Кирил Златков, Валентин Водев, Адел Закут, Десислава Панчева.

Автор на визуалната идентичност на Sofia Design Week 2013 е графичният дизайнер Ивайло Недков, който участва със самостоятелна изложба в рамките на предишното издание на фестивала. Негови помощници са копирайтърът Мария Милушева и екипът на студио Four Plus. Освен дизайнер, Ивайло е и графити артист, илюстратор и част от проекта Trash Lovers, благодарение на който боклуците по софийските улици получават нов живот.

 

 

Sofia Design Week 2012 "Изборът на..." - 3 част

Sofia Design Week изборът на... Магдалена Малеева тенисист, достигнала 4-то място в световната ранглиста; основател на Горичка 1. Раб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена