В Ямбол започват театралните празници „Невена Коканова”

81198
В Ямбол започват театралните празници „Невена Коканова”

Почитателите на театъра в Ямбол ще могат да се насладят на редица стойностни постановки в рамките на театралните празници "Невена Коканова". Събитията се откриват със спектакъла "Ревизор" на Варненския театър "Стоян Бъчваров", съобщава КРОСС.

В програмата са включени и пиесите "Човекоядката" на Бургаския театър "Адриана Будевска" с режисьор Борислав Чакринов, "Да разлаем кучетата" на театър "Българска армия", поставена от Иван Урумов, "Мъртвешки танц" на Театрална работилница "Сфумато" с режисьор Маргарита Младенова, "Глупаци" на "Сълза и смях", постановка на Александър Беровски и моноспектакълът на Георги Мамалев "Какво става".

Проявата няма конкурсен характер. Призът "Босоногата Жулиета" ще получат 17 актриси, които за първи път излизат на ямболска сцена. Почетната награда е посветена на Невена Коканова, която на 17 години прави първите си стъпки на професионална сцена в ролята на Жулиета в пиесата "Ромео и Жулиета" на Шекспир. Всяко представление на празниците ще започва с изпълнение на роял във фоайето на театъра, дарен от дългогодишния корепетитор Стефана Данкова. Пак там ще бъде изложен първият сценичен костюм на Невена Коканова, допълни Лазаров.

Празниците, посветени на голямата българска актриса, ще продължат до 21 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена