Верди: Дездемона и другата идентичност

49425
Верди: Дездемона и другата идентичност

Предстои още едно събитие за любителите на италианската мелодрама и на Джузепе Верди. Интересната лекция на преподавателя Кармелита Д‘Алесио, лектор в СУ „Св. Климент Охридски“, на тема „Дездемона и другата идентичност“, ще се състои на 24 октомври от 18.00 ч. в Зала 4 на Националния дворец на културата в София, на фона на прекрасната изложбата „В памет на Верди“.

В нейната лекция, подготвена по случай 200-годишнината от рождението на композитора, Кармелита Д‘Алесио ще представи своя прочит на персонажа на Дездемона от операта „Отело“ на Верди, в рамките на една модерна перспектива. Конференцията ще бъде съпътствана от мултимедийна презентация с музика от вердиевата опера.

Концерт „Вагнер-Верди”, дерби на два века в НДК

На 27 декември, от 19 ч. , в зала №1 на Националният дворец на културата предстои концерт „Вагнер-Верди”, Дерби на два века...

Напоследък, все по-често темата за ревността и убийство, което я следва, става част от ежедневните хроники. Всеки ден ние сме безсилни свидетели на това, което наричат „феминицид“, истински военен бюлетин. Може би точно поради тази причина образът на Дездемона е толкова модерен, актуален и трагичен.

„Отело“ не е само драма на ревността, а най-вече драма на различието и еманципацията – разграничаването си от ролята на „роб“ и еманципацията на „покорната и смирена“ жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com