X
 
 

"Влез в моя сън" – концерт–спектакъл за началото на новия сезон на Музикалния театър

2770 0
photo of "Влез в моя сън" – концерт–спектакъл за началото на новия сезон на Музикалния театър
Снимка: Музикален театър
Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта –спектакъл “ВЛЕЗ В МОЯ СЪН”. С него ще отбележи и 60-тия юбилей на своя главен диригент Юли Дамянов.

Специален гост на концерта е певецът Васил Петров, който в чест на юбиляра ще изпълни емблематичната песен на Франк Синатра „Моят път”. Васил Петров не за първи път се изявява на сцената на Музикалния театър и пее с неговия оркестър под палката на Маестро Юли Дамянов

Наред с рядко изпълняваните увертюри „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, на концерта ще прозвучат фрагменти от мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Четирима диригенти ще дирижират концерта. Наред с Юли Дамянов, на диригентския пулт ще застанат Огнян Митонов и Людмил Горчев. Гост-диригент е композиторът и джазмен Любомир Денев, който започва творческия си път от сцената на Музикалния театър.

На юбилейния концерт ще бъдат изпълнени и откъси от операта – мюзикъл „Любов и омраза” по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд, написана от Юли Дамянов. Солистите на Музикалния театър Весела Делчева и Денко Проданов ще изпълнят емблематичния любовен дует „Влез в моя сън” от операта-мюзикъл . От същата творба на Юли Дамянов ще прозвучи и Sanctus в изпълнение на Хора на Музикалния театър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално