Замразяват ДКС във Велико Търново заради балет на лед

111304
Замразяват ДКС във Велико Търново заради балет на лед

За първи път в историята на Велико Търново Дворецът на културата и спорта (ДКС) „Васил Левски" ще бъде замразен. Целта е да се представи на българската публика неповторимия Балет на лед на Санкт Петербург. Събитието ще се проведе на 26 ноември от 19:00 часа. Проектът е част от културната програма на града за кандидат за Европейска столица на културата-2019 г.

Сцената за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Едновременно с това ще бъде място за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: „Лебедово езеро", „Спящата красавица", „Лешникотрошачката", както и „Пепеляшка" и „Ромео и Жулиета" по Прокопиев, които звучат под диригентството на Лео Корхин.

Варна – столица на световния балет

От днес, 15 юли стартира 26 издание на международния балетен конкурс във Варна. За 50 път летният театър на морския град ще се превърне...

След Велико Търново, артистите от Санкт Петербург ще гостуват и в София. Те ще изнесат своето ледено представление на 29 ноември в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Специалните съоръжения ще бъдат доставени от Германия, а пързалката ще бъде с размери 12 на 20 метра и ще побере три тона и половина лед.

В Балета на лед на Санкт Петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия" заради многобройните им победи на състезания.

Спектакълът има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да танцуваш на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Билетите за спектакъла вече са пуснати в продажба. Първите 300 билета ще са на промоционална цена.

 

3,5 тона лед докарват във Велико Търново за участието на Балета на лед на Санкт Петербург

3,5 тона лед ще бъдат докарани във Велико Търново за участието на Балета на лед на Санкт Петербург. Това каза Петър Харалампиев, продуц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com