Вече е възможна подмяната на 2/3 от човешкото тяло

31622
Вече е възможна подмяната на 2/3 от човешкото тяло

Когато Люк Скайуокър с нова изкуствена ръка, след като му бе отрязана в „Епизод 5”, идеята за подмяна на човешки органи и части изглеждаше „като на кино”. Но 30 години по-късно е реалност.

Учени, сред които създателите на „Рекс” – най-завършеният бионичен човек в света, който в момента е изложен в лондонския Музей на науката – вярват, че сега вече е възможна смяната на около 2/3 от човешкото тяло.

Създадоха робот, който… повръща

Някои изобретения на човешката мъдра мисъл, въпреки тяхната сериозна полза и важност, може да се определят като истински отвратителни. ...

Доказателство за това е струващият 1 милион долара Рекс – двуметров хуманоид, сглобен на основата на съществуващите научни иновации от екип експерти по роботика.

Рекс има изкуствен панкреас, бъбреци, трахея и далак, както и автономна система за циркулация. За изработването му не е използвана човешка тъкан, пише БГНЕС.

Bionic man (Бионичeн човек) е създаден за целите на документален филм, който ще бъде показан в четвъртък вечерта по британския Channel 4.

Предаването, озаглавено "Как се създава бионичен човек" ще бъде водено от швейцарския социалния психолог Бертолд Майер. Той самият има протеза, която замества лявата му ръка.

Създадоха емоционално бебе робот

Учени създадоха робот, който прилича на 1-годишно дете, съобщи в. "Дейли мейл". Роботът Диего-Сан може да изразява различни емоции - щ...

Със своя опит, Бертолд Майер казва, че отдавна внимателно следи технологичния напредък, без нищо да се промени значително.

"Изведнъж стигаме до точката, в която сме в състояние да произведем тяло, голямо и красиво по свой собствен начин", каза той.

"Бионичният човек" е значително по-евтин, отколкото "Six Million Dollar Man", култова американска фантастична поредица от 70-те, но има известна прилика с киборга, изигран от актьора Стив Остин.

Изложбата в Музея на науката в Лондон, която се открива четвъртък, има за цел да проучи промените във възприятието на човешката идентичност в условията на научния и технологичния прогрес.

Синтетични мускули за роботи, работещи на… влага

Хуманоидните роботи – предимно безчувствени, метални, груби машини, с не особено плавни движения и тромаво тяло. Това е факт за г...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com