10-годишното Сладкишче, което предаде 1000 педофили на Интерпол

153430
10-годишното Сладкишче, което предаде 1000 педофили на Интерпол

Холандска организация измисли невероятен метод за издирване и залавяне на педофили.

Terre des Hommes - екипът на организация, която защитава правата на децата, създаде виртуален образ на 10-годишно момиченце с името Сладкишче (Sweetie) и разкри над 1000 онлайн любители на детското порно, пише „Дейли мейл".

Франк - първият говорещ бионичен човек, се разходи свободно

Изкуственият хуманоид Франк е първият в света ходещ и говорещ бионичен човек. Той вече се разходи в Националния въздушен и космически м...

В продължение на два месеца екипът, включен в специалната операция, се представял в чат-каналите с образа на момиченцето, с цел да залови потребителите, търсещи детска плът.

Изследователите бързо разкрили повече от 20 000 кибер „хищници" от 71 страни и дали самоличностите на 1000 от тях на Интерпол. 254 от тях са на американци.

„В момента, в който се появихме онлайн буквално ни заляха като лавина", казва ръководителят на операцията Ханс Гайт. „Ако не предприемем скоро мерки това явление, то ще излезе извън контрол", допълва той.

Виртуалните блудства с деца, които обикновено привличат мъже от западните страни, плащащи си, за да гледат как малолетни се разсъбличат пред уебкамерите все още не е „развита промишленост" и трябва да бъде спряна навреме.

Организацията публикува документален филм в YouTube за 10-седмичното разследване и започна петиция, призоваваща медията, политиците и широката общественост да направят необходимото, за да се разреши проблемът с педофилите в онлайн пространството.

Франк - първият говорещ бионичен човек, се разходи свободно

Изкуственият хуманоид Франк е първият в света ходещ и говорещ бионичен човек. Той вече се разходи в Националния въздушен и космически м...

По време на представянето на проекта, един от изследователите се регистрирал в обществен чат-канал под името Сладкишче - идентифицирайки се с годините, образа, възрастта и произхода на модела. Секунди по-късно множество прозорци започнали да се появяват на екрана от хора, използващи псевдоними и очевидно привлечени от образа на 10-годишното дете.

Изследователят, представящ се за Сладкишче започнал диалог с един от онлайн потребителите. В продължение на разговора двамата стигнали до консенсус юзърът да заплати 20 долара по банков път, за да види Сладкишче гола. Мнимото 10-годишно момиченце взело скайп координатите на мъжа, но приключило разговора.

Проучванията показват, че САЩ е страната с най-много потребители, търсещи онлайн забавления с малолетни - 254, следвана от Великобритания със 110 и Индия със 103.

Холандската организация, провела проекта, се е заела да разпространи посланието навсякъде по света, използвайки интернет. „Искаме да сме сигурни, че широката общественост е наясно с природата и опасността на този феномен - блудствата с малолетни, онлайн и наживо", обобщава ръководителят на организацията Ханс Гайт.

Киробо е първият проговорил робот в Космоса

Мисията на Киробо започна в ранните часове на 4 Август с успешното изстрелване на ракетата H-IIB №4 от космодрума Танегашима в Япония. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии