9-те златни правила на имейл общуването

17068
9-те златни правила на имейл общуването
Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че средностатистическият професионалист губи около една четвърт от работната си седмица в преглед на имейлите си? Въпреки това доста малка част от хората да овладели етикета на общуването чрез електронна поща наистина добре, смята авторката и консултант по делово общуване Барбара Пачтър.

В книгата си „Основи на бизнес етикета” Пачтър откроява основните правила на имейл комуникацията в бизнеса. Ето най-важните от тях.

Google пусна Inbox

Техгигантът Google вече предлага нова услуга, чиято идея е да помогне на хората да станат по-организирани. Тя се нарича Inbox и съчетав...

1. Формулирайте ясно темата на писмата

Като подходящи примери тя посочва: „Датата на срещата е преместена”, „Въпрос, свързан с вашата презентация” или „Предложение по вашата заявка”. Много често хората решават дали изобщо да отворят писмото като се ориентират по темата.

2. Дръжте се професионално

Когато работите за дадена компания, обикновено се налага да използвате корпоративната поща. Ако работите за себе си и периодично използвате личната си поща, внимавайте при избора на адреса. Той винаги трябва да съдържа вашето име, за да е съвсем ясно кой изпраща писма. Никога не използвайте адрес, който съдържа означения, нямащи нищо общо с работата ви: например, babygirl@...или beerlover@... Несериозно е, и веднага ви пишат черна точка.

Как да предпазим електронната си кореспонденция от нежелано следене?

В края на миналата седмица САЩ официално призна, че между 2008 и 2011 година Агенцията за национална сигурност (АНС) неправомерно и нап...

3. Помислете два пъти преди да натиснете „Reply All”

Никой не обича да чете писма с още 20 души едновременно. Не бързайте да зададете опцията „Reply All”, докато не проверите и не се убедите, че всеки в списъка ви с адреси трябва да прочете вашия отговор.

4. Използвайте професионални обръщения

По-свободните маниери с поздрави от рода на „Здрасти!” „Йо, Ей!” нямат място в деловата поща, казва Пачтър. По-добре е да започвате със „Здравейте”, или „Добър ден.” Освен това, изписвайте пълните имена на хората, с които общувате, а не умалителни форми, съветва още тя.

Първият iPhone с извит екран ще се появи през 2018 г.

Компанията Apple планира да пусне първия си iPhone с гъвкав и извит дисплей през 2018 г. Компанията използва подобен екран и за Apple...

Останалите 5 правила за имейл етикет прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии