Apple представи десетия iPhone (СНИМКИ)

8703
Apple представи десетия iPhone (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Технологичната американска компания Apple представи iPhone "X" или "Десетият", с който започва второто десетилетие на смартфона. На пазара излизат два по-класически модела и самостоятелен умен часовник.

По традиция фирмата не разкри никаква информация за новите си продукти до самата пресконференция, но експертите не се съмняваха, че сред тях ще бъдат няколко модела смартфони от серията iPhone, както и актуализирана версия на "умния" часовник Apple Watch.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ

Предната страна на "Десетият" е изцяло екран и се активира с разпознаване на лицето, стана ясно по време на представянето. Моделът е по-бърз и мощен отколкото другите модели на Apple, пише БГНЕС.

Според главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук "той ще отвори пътя на технологиите от следващото десетилетие" и ще се превърне в "най-големия напредък от оригиналния iPhone, пуснат през 2007 година. Както се предполагаше, започва производството на най-сложния смартфон, създаван някога от Apple. Той наистина е с безрамков OLED екран, по-добра камера, сензори за триизмерно лицево сканиране за отключване на устройството и функция за безжично зареждане. Освен това "ултра-iPhone-ът" е без бутона "начало". Според прогнозите на Reuters цената на такъв модел може да надхвърли 1000 долара.

По-рано бяха представени и по-класическите модели iPhone 8 и 8 Plus. Те са с преработен дизайн, стъкло и работят по-бързо от предишните модели, стана ясно по време на презентацията. В САЩ iPhone 8 започва от цена 699 долара, iPhone 8 Plus започва от 799 долара, IPhone X в базово изпълнение ще струва на американския купувач 999 долара.

Новото поколение Apple Watch Series 3 пък има безжичен модем, което дава възможност на устройството да работи независимо от iPhone. По-рано за повиквания, съобщения или музика трябваше задължително устройството-майка - сматфонът - да е наблизо.

Планира се на пазара Apple Watch да излезе на 19 септември. Цветовете са три: бял, бледорозов и тъмносив. Цената ще бъде от 349 до 399 долара. Часовникът има нов двуядрен процесор, нов микрочип за блутут. Появява се и висотомер и усъвършенстван сензор, който изкарва броя на ударите на сърцето в минута на екрана.

Както подчерта главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук, равнището на удовлетвореност на потребителите от качеството на часовника е около 97%.

Представянето се проведе за първи път в залата за презентации, наречена в чест на основателя на компанията Стив Джобс (1955-2011). Залата е разположена на територията на наскоро открития кампус Apple Park в Купертино, щата Калифорния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

С поглед към бъдещето: CETIN България изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България – Сърбия

Yettel спечели престижна награда от Forbes Business Awards за зелените си политики

Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Ultra в комплект с часовник или слушалки на супер цена предлага А1

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии