Борислав Славов спечели награда БАФТА за музиката към "Baldur's Gate 3" (СНИМКА+ВИДЕО)

2613
Борислав Славов спечели награда БАФТА за музиката към "Baldur's Gate 3" (СНИМКА+ВИДЕО)
Снимка: Borislav Slavov/Facebook; колаж: Actualno

Българският композитор Борислав Славов спечели награда БАФТА за музиката към тоталния хит "Baldur's Gate 3". Церемонията по връчването на едни от най-престижните отличия за видеоигри в световен мащаб се състоя на 11 април.

Славов трудно сдържа сълзите си, когато получи наградата за най-добра музика, и благодари за "този специален момент в живота". "Вярвам, че ако не оставиш частица от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслади... Искам да благодаря на всеки един от вас в тази зала", каза още той.

В екипа на Борислав Славов влиза и композиторът и аранжор Виктор Стоянов. Оркестратор е Георги Андреев - световноизвестен диригент, композитор и изпълнител на гъдулка, който е и директор на ансамбъл "Филип Кутев", пише сайтът "Булевард България".

Тотален триумф на "Baldur's Gate 3"

Ролевата игра "Baldur's Gate 3", базирана на света на "Dungeons and Dragons", смаза конкуренцията, като спечели множество награди на годишната церемония в Лондон, предаде АФП.

Разположена във фантастично царство, населено с магьосници, елфи, варвари и други герои, играта, създадена от белгийското студио Larian Studios, спечели наградата за игра на годината. Тя спечели и наградата "Изборът на играчите", определена от публиката, както и наградите БАФТА за музика, разказ и изпълнители, с което общият брой на наградите, спечелени на церемонията в центъра на Лондон, е 5.

Средновековно-фантастичната игра, част от сага от популярни игри, датираща от края на 90-те години на миналия век, вече спечели голямата награда на Game Awards 2023 в Лос Анджелис през декември.

От излизането си през август досега тя се радва на небивал търговски успех, като според студиото е продала над 10 милиона копия на PC, Playstation 5 и Xbox Series.

Още: ЕП призовава защита на геймърите и насърчаване на растежа в сектора на видеоигрите

Другите награди

"The Legend of Zelda: Tears Of The Kingdom", която спечели наградата за техническо постижение, беше сред другите победители на наградите БАФТА, които се връчват за 20-та година, пише БГНЕС.

Най-новата част от приключенията на елфическия воин Линк се радва на изключителен успех след излизането си през 2023 г. на Switch - конзолата на японския гигант за видеоигри Nintendo. С повече от 10 милиона продадени копия за три дни "Tears Of The Kingdom" се превърна в най-бързо продаваната игра на Nintendo за всички времена: над 20 милиона копия до 2023 г., според Nintendo.

Франчайзът на игрите "Зелда" включва повече от дузина заглавия - много от тях се нареждат сред най-добрите видеоигри на всички времена - и е продаден в над 150 милиона копия. Най-новата част е продължение на "Breath of the Wild" от 2017 г., обявена за едно от най-добрите заглавия за Switch.

Междувременно "Super Mario Bros Wonder" - друга игра за Switch от франчайза на Nintendo, спечели наградата БАФТА за семейна игра и наградата за мултиплейър.

Играта за PS5 "Alan Wake 2" спечели две награди БАФТА, а актьорът Наджи Джетър беше отличен за превъплъщението си в главната роля на Майлс Моралес в "Marvel's Spider-Man 2".

Още: "Опенхаймер" обра и наградите БАФТА: Спечели седем, включително за най-добър филм

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

"Файненшъл таймс" сключи сделка за съдържание с ChatGPT

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

Изпълнете пролетните празници със забавление с любимите си сериали

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии