Ден на роботиката в Технически университет – София

84814
Ден на роботиката в Технически университет – София

Традиционният ден на роботиката в Технически университет – София тази година ще се състои на 24 март във фоайето на 2–ри учебен корпус, съобщиха от университета.

Това е петото поред негово издание. Официалното откриването на робопразника започва в 10.00 часа, като през целия ден във фоайето на 2-ри учебен корпус ще има изложение с личните разработките на роботи на участниците. Паралелно в конферентната зала на Библиотечно-информациония център на ТУ ще текат тематични презентации свързани с роботиката.

Участници в тазгодишното издание на "Ден на роботиката 2014" в ТУ – София са студентски клубове по роботика от Варна, Габрово, Русе и няколко ученически клуба по роботика. Целта на проявата е да популяризира чрез лекции и демонстрациии в рамките на един ден всички сфери на роботиката в България.

Точно в 15:30 часа ще започне най-атрактивната част от събитието. Тогава фоайето на 2-ри учебен блок ще се превърне в арена на поредица от състезания с роботи. В тях участие ще вземат всички предварително заявили желание от студентските и ученически робоклубове. Тази година отборите на младите инженерни умове в областта на роботиката ще премерят сили и в една чисто нова робокатегория – Танкове. Веднага след "спортната" надпревара с роботи ще се състои и официалното награждаване на победителите от различните категории.

 

Robonaut ще бъде космически медик

Както на Земята, така и в космическото пространство хората се разболяват – това е обичаен процес, за справяне с който сме свикнал...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии