Ексклузивно предложение от Facebook (ВИДЕО)

8738
Ексклузивно предложение от Facebook (ВИДЕО)

Благодарение на работата на специалистите по специални ефекти на компанията Lucasfilm (САЩ) зрителите са получили възможност да наблюдават сцена от научнофантастичната сага Star Wars от всички гледни точки – може да се променя посоката на погледа във видеото във всеки момент, съобщава ВВС.

Засега производството на видео с пълен обзор изисква работата на сложно оборудване. Но специалистите от Facebook твърдят, че нещо подобно в недалечното бъдеще ще бъде достъпно за всички потребители в мрежата."Ще можете да следите почивката на приятели в малко френско селце или на фестивала в Бразилия все едно че сте там", обясняват те. Освен видеа от приятели с "ефект на присъствие" в лентата ще бъдат достъпни и информационни клипове от различни компании.

Пускат Facebook at Work до края на годината

Facebook планира да разшири ориентираната си към бизнеса социална мрежа Facebook at Work, като добави към нея стотици нови компании. F...

Появата на тази новост в световната мрежа съвпада с годишната конференция Oculus Connect (23–25 септември, Холивуд, САЩ), в която вземат участие разработчици на средства за виртуална реалност. Специалистът на Lucasfilm Роб Бредоу (Rob Bredow) представил технологията и разказал за работата на екипа. Лекцията била съпровождана от презентация, която поетапно демонстрира процеса по създаване на видеото, включително работата с актьорите.

Основният конкурент на Facebook в тази област – видеохостингът YouTube, също е направил крачки в областта на 360-градусовото видео. Компанията определено се сблъсква с жестока конкуренция на пазара. Очилата за виртуална реалност Oculus Rift са били представени след основния си конкурент – шлема HTC Vive. А излизането на Morpheus от Sony се очаква следващата година.

Facebook придоби компанията Oculus VR през март тази година за $2 млрд, за да излезе напред в пазара на средства за виртуални развлечения. Очаква се, че 360-грасусовото видео ще бъде много по-ефектно с новото поколение очила Rift в сравнение с гледането на видео на монитора.

Как да подобрим качеството на снимките, които качваме във Facebook?

Повечето потребители на социалната мрежа Facebook често споделят снимки в нея. Сайтът обаче използва компресиране, което понякога прави...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com