X
 
 

Компании започват да взимат телефоните на служителите си

6184 0
Компании започват да взимат телефоните на служителите си
Снимка: iStock/Guliver
Публикациите в социалните мрежи и чата с приятели в работно време скоро може да отидат в миналото, тъй като някои ръководители на британски компании започват да конфискуват телефоните на служителите си, пише The Times.

Практиката се разпространява все повече. Така например, директор на една маркетингова компания е решил да не наема служители, които не са съгласни да дават телефоните. 

Обвиниха AMD, че предала важни технологии на Китай - компанията отрече

Хардуерната компания AMD попадна в сложна ситуация, след като в. Wall Street Journal (WSJ) я обвини, че е предавала "чувствителни техно...

Аналогична политика действа за работещите в кафенето на британската библиотека - те трябва да предават телефоните си, за да не се съблазняват да ги проверяват, докато обслужват клиентите. 

Сред детегледачките също все по-често се среща изискването за забрана на ползване на мобилен телефон. 

"Имаше момичета, които изпаднаха в пълна истерия, когато дойдоха на работа и им казаха, че трябва да предадат телефоните си. Други смятат, че това е нарушаване на правата им. Това е нещо, като тревожно разстройство, предизвикано от раздяла", споделя собственик на компания. 

"Преди да въведем практиката хората проверяваха профилите си в социалните мрежи по време на събрания. Те имат истинска зависимост от телефоните си. Всички клиенти, с които имам работа ми казват, че с младите служители се случва същото", допълва още той.

Новите помощни системи заблуждават шофьорите

Американският застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS) проведе поредното си изследване, като този път то засяга съвременн...

Експерти коментират, че технологиите се превръщат в нов фронт на триене между служителите и организациите. 

"Строгият контрол за използването на телефона, когато няма явни проблеми с безопасността, рискува да се превърне в строг контрол над служителя и отразява култура, в която липсва доверие. При правилното използване технологиите могат да разширяват възможностите, да подобрят услугите и производителността. Не можем да позволим на работодателите да установяват пълен контрол над това кога, как и къде се използват технологиите", смятат противниците на мярката.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители