Motorola със сериозен принос за рекордната печалба на Lenovo за фискалната 2018/2019г.

7287
Motorola със сериозен принос за рекордната печалба на Lenovo за фискалната 2018/2019г.
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Motorola завършва фискалната 2018/2019 г. на печалба. Американският бранд регистрира второ поредно тримесечие с положителни резултати за първи път след придобиването от Lenovo през 2014 г. и за пореден път влезе в историята, като предложи на пазара първото 5G мобилно устройство - moto z3 с 5G Moto Mod.

Резултатите за годината са красноречиви - ръст на необложените приходи до $464 млн. долара на годишна база. Рекорден пазарен дял в Латинска Америка - 17,6%. В Северна Америка обемите изпреварват средните стойности за пазара с 59,2 пункта, а в Китай - със 185,8 пункта. И в останалата част на света с редица добри търговски ходове печалбата също беше значително подобрена, което е сигурна крачка напред към завръщане към устойчив растеж.

Само за последното тримесечие на фискалната 2018/2019 г. Motorola регистрира $146 млн. долара увеличение на необложените приходи спрямо същия период на миналата година, с 15,1% ръст на годишна база, което означава, че изпреварва средния ръст за цялата индустрия с 26,8 пункта.

Това се дължи на целенасоченото фокусиране върху избрани, ключови пазари, конкурентното портфолио и политиката за стриктен контрол на разходите. Агресивното ценово позициониране на почти всички продукти също е част от оръжията на производителя. Пример за това е последният модел на компанията - motorola one vision. Той пристигна в България на цена от 599 лева, макар да притежава редица върхови характеристики като 48MP камера с режим за нощно снимане, 21:9 кино пропорция на дисплея, стъклен корпус и 4GB RAM и 128 GB памет. Само два дни след премиерата motorola one vision вече се предлага на промоционална цена от 549 лв, което го превръща в продукт без аналог в този ценови клас.

“Не подценявайте потребителите. Те няма да купят продукт за 1000 евро, когато могат да имат устройство с не по-лоши характеристики за значително по-малко пари.” Това заяви на среща с журналисти в София през март вицепрезидентът и генерален мениджър на Motorola за Европа Антъни Барунас. Изглежда очакванията продажбите на смартфони от среден клас (на цена между 200 и 500 долара) да отбележат значителен двуцифрен ръст през предстоящата година започва да се сбъдва.

За Motorola

Motorola Mobility LLC беше придобита от Lenovo Group Holdings през 2015 г. Всички продукти с марката Moto и Motorola са проектирани и произведени от Motorola Mobility, която е дъщерно дружество на Lenovo. Следете ни във Facebook и Instagram или ни посетете на www.motorola.com/bg.

За Lenovo

Lenovo е $45-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500 с визия да се превърне в лидер в сферата на интелигентната трансформация посредством умни устройства и инфраструктура, които осигуряват най-доброто потребителско изживяване. Портфолиото на Lenovo е едно от най-широките в света със свързани продукти, включително смартфони (Motorola), таблети, компютри (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion), работни станции, както и AR/VR устройства и умни решения за дома. Решенията от следващо поколение при центровете за данни на Lenovo (ThinkSystem и ThinkAgile) създават капацитета и компютърната мощ на връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхнови различното у всеки и да изгради бъдеще, базирано на по-интелигентните технологии, в което всеки преуспява. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook, Twitter (Lenovo Bulgaria), Instagram и Weibo или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии