Най-новото от Samsung: сгъваеми телефони, смарт часовници и таблети (ВИДЕО)

1757
Най-новото от Samsung: сгъваеми телефони, смарт часовници и таблети (ВИДЕО)
Снимка: Samsung

На 26. юли Samsung проведе второто за тази година събитие Galaxy Unpacked. То донесе вълна от интересни продуктови премиери, включително актуалните иновации на компанията в областта на сгъваемите телефони, смарт часовниците и таблетите. В следващите редове ще обобщим всичко представено от Samsung.

Очаквано, компанията представи новите си сгъваеми смартфони, от позицията си на новатор в тази продуктова категория. Samsung Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са сгъваеми смартфони, които предлагат уникално и завладяващо изживяване. Galaxy Z Flip 5 е вертикално отварящо се (като мида) устройство с 6,7-инчов FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display, както и 3,4-инчов външен екран, който позволява на потребителите да правят много неща, без да се налага да разгъват телефона. Новият механизъм на пантата елиминира луфта между двете части на устройството в сгънато положение. Z Flip 5 може да се похвали и с бърз, специално създаден чип Snapdragon 8 Gen 2, както и с двойно по-голям капацитет за съхранение. С Galaxy Z Flip5 потребителите могат да избират между цветовете “ Мента”, “Графитено”, “Естествен памук” и “Лавандула”.

И двете модела разполагат с FlexCam - нова функция която позволява на потребителите да правят снимки и видео без да държат телефона в ръце. Това е възможно благодарение на гъвкавия дизайн на телефоните, който позволява да се поставят на различни повърхности и да се използват като стойка за камерата. За персонаизирана визия, защита и удобство, са налични широка гама от аксесоари, включително калъф с капак от еко кожа и калъф Flipsuit.

От своя страна хоризонтално сгъваемият (като книга) Galaxy Z Fold 5 съшо добавя редица подобрения в сравнение със своя предшественик. Той може да се похвали със 7,6-инчов QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex дисплей, с 6,2-инчов външен екран, както и с пъргав чип Snapdragon 8 Gen 2. Специално внимание заслужават подобрените възможности за многозадачна работа, които пррвръщат този модел в отличен избор за работни приложения. Galaxy Z Fold5 се предлага в цветовете “Студено синьо”, “Мистично черно” и “Естествен памук”.

Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 са налични за предварителна поръчка в България от 26 юли, а официалните продажби започват на 11 август. Устройствата в България идват на препоръчителни цени, както следва: Galaxy Z Flip5 (256GB) - 2,349 лв.; Galaxy Z Flip5 (512GB) - 2,579 лв.; Galaxy Z Fold5 (256GB) - 3,699 лв.; Galaxy Z Fold5 (512GB) - 3,949 лв.; Galaxy Z Fold5 (1TB) - 4,399 лв.

Samsung представи и новите си смарт часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, които предлагат множество опции за здраве и фитнес, като мониторинг на сърдечния ритъм, кислородното насищане на кръвта, кръвното налягане и нивата на стрес. При това личните данни, записани на часовника, са защитени благодарение на платформата за сигурност Samsung Knox.

Сред отличителните качества на Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са дисплеят с с пикова яркост от 2000 нита. За отбелязване, и при двата варианта, е завръщането на популярната въртяща се рамка, която позволява на потребителитеудобно и опроятно да управляват своя смарт часовник.

Устройствата са с модерен минималистичен дизайн, подходящ за ежедневна употреба. Galaxy Watch6 е наличен в размер от 44 мм (диаметър на корпуса) в графитен и сребрист цвят и 40 мм в графитено и златно, докато Galaxy Watch6 Classic е с размери 43 мм и 47 мм и се предлага в черно и сребристо.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са налични в България за предварителна поръчка от 26 юли, като официалните продажби започват от 11 август. Устройствата идват в България на Препоръчителните цени са в диапазона от 599лв за Galaxy Watch6 40mm BT до 999 лв. за Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE.

За любителите на таблети Samsung представи серията Android таблети с от висок клас Galaxy Tab S9. Серията идва в два цвята (бежово и графитено), и в три размера с Dynamic AMOLED 2X дисплеи:  11-инчов Tab S9, 12,4-инчов Tab S9+ и 14,6-инчов Tab S9 Ultr. И трите модела са базирани на водещата мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, която осигурява светкавична работа, подобрена система за охлаждане и по-ефективно отделяне на генерираната при интензивна употреба топлина. Както таблетът, така и включената в комплекта писалка S Pen вече се отличават с водо- и прахоустойчивост IP68. Към хардуера Samsung добавя и ангажимент за актуализация за четири поколения One UI и Android, както и пет години обновления на сигурността.

Серията Galaxy Tab S9 е налична за предварителна поръчка в България от 26 юли, а официалните продажби стартират на 11 август. Препоръчителните цени са в диапазона oт 1749 лв. за Galaxy Tab S9 Wifi (128GB) до 3149 лв. за Galaxy Tab S9 Ultra 5G (512GB).

Пълен запис на събитието можете да видите тук:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии