Пластмасови улици ще са три пъти по-здрави от асфалтовите

15011
Пластмасови улици ще са три пъти по-здрави от асфалтовите

Нидерландската компания VolkerWessels предлага да се заменят износващите се асфалтови пътища в САЩ със пластмасовите PlasticRoad, съобщава Discovery News.

Компанията предлага да се сменят старите бетонни и асфалтови покрития по улиците с преработена пластмаса. Според изследването на фирмата тяхното покритие е три пъти по-устойчиво от класическите аналози и е способно да издържа скокове в температурите в интервал от минус 40 до плюс 80 градуса по Целзий.

Асфалтът на Дунав мост II издържа около година

Малко повече от година след пускането на втория мост на р. Дунав (Видин-Калафат) вече се извършват ремонтни дейности. Подменя се изцяло...

Освен това PlasticRoad предоставят и редица иновативни възможности. Сред тях са модулно сглобяване, подгряване на пътното платно, а също така безшумност при движение по това пътно покритие.

Конструкцията предвижда и наличието на кухи пространства, които могат да се използват за прокарване на кабели, тръби и канализация. Строителството на пластмасовите пътища ще бъди в пъти по-бързо, отколкото асфалтовите или бетонните, твърдят инженерите от VolkerWessels.

Предлага се пластмасовото покритие да бъде поставяно върху пясъчна повърхност. Сега компанията търси инвеститори за реализацията на своя проект, допълва Lenta.ru.

Асфалтът на "Дунав мост" 2 се пропука

Само месеци след като бе открит "Дунав мост" 2, на асфалта вече има дупка в платното за движение в посока от Румъния към България, кое...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии