X
 
 

Рекордна глоба за Apple заради патент за iPhone, iPad и Apple Watch, битката в съда ще продължи

3397 0
Рекордна глоба за Apple заради патент за iPhone, iPad и Apple Watch, битката в съда ще продължи
Снимка: Getty Images/Guliver
Съд в Лос Анджелис нареди на компаниите Apple и Broadcom да платят 1,1 милиарда долара на техническия университет в Калифорния за нарушаване правата върху четири патента за Wi-Fi технологии, предаде БГНЕС.

Apple беше осъдена да плати 837 милиона долара, а Broadcom съответно 270 милиона долара на Калифорнийския технологичен институт, като се смята, че това е една от най-големите присъди за нарушаване на патентни права в САЩ досега.

Временна частична забрана за внос на някои модели iPhone в САЩ

Американски търговски съдия обяви, че Apple са нарушили патентни права на производителя на чипове Qualcomm и препоръчва частична забран...

Caltech, както е известен университетът, се намира в околностите на Лос Анджелис и заведе дело срещу двата технологични гиганта през 2016 г., твърдейки, че продуктите на Apple, включително iPhone, iPad и Apple Watches, използват компоненти на Broadcom, които нарушават патентните права на Сaltech, свързани с безжично предаване на данни.

Apple и Broadcom посочиха, че планират да обжалват присъдата.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...