Робот ще пълзи по космическите кораби (ВИДЕО)

5728
Робот ще пълзи по космическите кораби (ВИДЕО)

Специалистите от НАСА са разработили механизъм, който ще може да се придвижва по повърхността на корабите в условията на Открития космос.

Специалното му покритие ще му помага да "прилепва" към обшивката на кораба, без да я навреди. Нещо подобно виждаме при геконите, които също могат да се изкачват по най-различни повърхности.

Робот на НАСА се промъква под ледовете на замръзнали океани и езера

Животът на космическия робот е труден, пише The Verge. Студено е, тъмно е и няма изгледи за завръщане на Земята. Съществуват и далечни ...

Вътрешната страна на лапите на тези същества е покрита с микроскопични власинки. Роботът на НАСА използва подобни власинки – те са изпълнени от синтетичен материал.

В момента специалистите изпитват активно робота Lemur-3, който може да послужи за провеждане на работи на Международната космическа станция. Такива механизми са подходящи за ремонт на оборудване, а лепящата повърхност на робота може да се използва за закрепване на различни предмети към МКС.

Наскоро специалистите от НАСА показаха разработката RoboSimian, който може да помогне при ликвидирането на последствия от стихийни бедствия. Преди това пък беше представен многофункционалният човекоподобен робот Валкирия, разработен съвместно с DARPA.

НАСА откри още една Земя, може би е обитаема?

На пресконференция в 19 часа днес НАСА ще направи вълнуващо заявление за откриването на планета като Земята, съобщава Space.com, като ц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии