„Технократи” предлага обогатяване на училищната програма в България чрез интегриране на технологии в учебните предмети

8616
„Технократи” предлага обогатяване на училищната програма в България чрез интегриране на технологии в учебните предмети
Снимка: Технократи

Обогатена и по-ефективна училищната програма в България, чрез включване на технологии в учебните предмети, представя образователен център „Технократи”, част от настоящото издание на „Промяната” - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се организира в партньорство с Reach for Change България. „Промяната”, която основателите на „Технократи” Михайло Николич и Ивайло Бонев искат да постигнат, е въвеждане в училищата в цялата страна на курсове по дисциплини като роботика, програмиране или зелена енергия. В подобни занятия младите технократи, боравят практически с различни задачи, за които сами търсят решение – например как да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот. Този процес ги насърчава да мислят творчески, да бъдат любопитни, но и търпеливи, да работят заедно.

„Технократи“ работят вече с няколко училища в София и страната, провеждат и частни курсове за деца и младежи от 7 до 16 години. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на иновативни програми в повече училища и да достигнат до подрастващото поколение в цялата страна. За целта разработват учебна програма, подходяща за въвеждане в образователните институции, която използва технологиите като средство за изучаване на учебни дисциплини като математика, различни науки, изкуства и други. Допълнително, на базата на опита с използвания от тях хардуер, те консултират училищата и институциите как да инвестират разумно в нови технологии, за да допринесат за развитието на образователния процес.

Програмата на „Технократи” постига няколко цели: запознава децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и поставя тях самите в центъра на активен образователен процес. Така, те намират поле за изява, експериментират и се изявяват в нови хоризонти.

Дали „Технократи” ще успеят да постигнат целта си в рамките на инициативата ще стане ясно след 4 февруари, когато ще бъде излъчен официалният победител в „Промяната” 2018, събрал най-голям вот от гласове във Facebook. Гласуването е до 3 февруари директно чрез един клик на специално указаното място в онлайн платформата на телевизионното предизвикателство:

https://nova.bg/promyanata/technokrati

За Технократи:

Ивайло Бонев и Михайло Николич създават „Технократи“ през 2016 година, за да дадат възможност на децата да развиват своите умения и въображение, учейки чрез технологии.

„Технократи” показват мини водородни коли на деца и младежи пред НДК

Образователен център „Технократи“ ще представи мини водородни коли на деца и младежи на 27-ми и 28-ми май пред НДК. Събитие...

Ивайло добива опит в сферата на роботиката и технологиите във високотехнологична компания в Дания, където учи и работи. Вдъхновен от новите практики в сферата на образованието там, той решава да създаде технологично-образователен център за деца в България.

Михайло има близо 20-годишен професионален опит в технологичния сектор. Съосновател е на дигитална агенция Athlon, със седалище в София, но работеща на международния пазар. Следвайки страстта за експериментиране, споделяне и учене, Михайло основава и Resonator - пространство за споделено създаване на иновации в сферата на технологиите, науката, изкуството.

Двамата се запознават случайно и решават да обединят идеи, опит и ресурси, за да създадат център, който да учи децата за технологии и чрез технологии. Така се ражда „Технократи“ - образователен център за деца и младежи, който използва новите технологии, за да стимулира въображението на децата и да им даде разнообразни технологични и практически познания, както и умения за бъдещето.

Подобна подготовка е повече от нужна за идното поколение, тъй като технологичната революция постепенно автоматизира досегашни работни процеси. Така, уменията, които бъдещето ще изисква, са свързани с умения като творческо мислене, общуване, работа в екип и критично мислене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка

Интерактивна образователна инсталация на Yettel кани потребителите да научат повече за електронните отпадъци

Русия се цели по Украйна със сателитни снимки, купени от американски компании?

Над 100 представители на А1 се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир A1 Gaming Thursday

С коя компания преговаря Apple за внедряване на AI модела ѝ във функции на iPhone?

Запознайте се с Dell XPS 14: Пример за премиум лаптоп

Турският дрон "Байрактар" успешно изстреля свръхзвукова ракета (ВИДЕО)

Кой оглави класацията за най-надеждна мрежа у нас

След стъпките на САЩ да забрани TikTok: Китай ще защити интересите на компанията

Многообразие и приобщаване – това ли е новата важна тема за бизнеса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...