Умна запалка ще ни помага да спрем да пушим

71109
Умна запалка ще ни помага да спрем да пушим
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Вие сте пушач. Представете си, че разполагате със запалка, която може да се свърже и зареди през интернет. Тя също така ви предупреждава, ако прекалявате с вредния навик, и ви помага да се откажете от него или да го вкарате в по-разумни граници.

За момента джаджата, която ще се казва Quitbit, е на ниво набиране на финансиране. Единият от създателитет й – американецът Афа Гофрани, се надява да събере 50 000 хил. долара с помощта на интернет платформата Kickstarter до 11 юни. За момента (към 17.12 ч. във вторник, българско време) – сумата е в порядъка на 11 хил. долара показва справка.

Забраната за пушене в България е спасила 1000 човешки живота

Около 1000 инфаркта по-малко отчита Българското дружество на кардиолозите спрямо минали години, откакто в страната ни има пълна забрана...

Запалката ще помага на пушачите да засичат по колко цигари на ден пушат. В последствие информацията ще бъде съхранявана в специално приложение. То ще помага да намалите пушенето или направо да го спрете, обяснява сайтът Mashable. Потребителите също така ще може да получава информация и за това колко време е минало от последната им цигара и колко са изпушили например за ден или седмица.

Умната джаджа ще използва нагряващ се елемент. Подобно нещо има и в устройствата за палене на цигари, които са вградени в автомобилите.

Афа Гофрани - съ-основател на Quitbit – едноименната компания, която ще произвежда умния продукт, признава, че е бил заклет пушач в университета. Когато един ден му се доискало да спре, той осъзнал, че не знае по колко цигари на ден пуши.

 

Перфекционизмът е по-вреден дори от тютюнопушенето

Перфекционизмът води до стресови ситуации, които са по-вредни за здравето от тютюнопушенето, установи канадско изследване, цитирано от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии