За една по-зелена Коледа: подари лаптоп втора ръка

804
За една по-зелена Коледа: подари лаптоп втора ръка
Снимка: Izone.bg

Коледа чука на вратата и носи със себе си празничен дух, топлина и уют. Сега е моментът да прекараме време с любимите си хора и да разменим подаръци. Докато се радваме на този магически сезон, не бива да забравяме, че празниците имат и тъмна страна - само се замислете за отрицателното въздействие върху околната среда.

От коледни покупки, през пътувания, украса и трапеза, влиянието на празничния сезон върху планетата е огромно. Само между 24 и 26 декември човек произвежда близо 300 кг въглероден диоксид - цели 6% от годишния си въглероден отпечатък. Въпреки това, има решение и не е нужно да се откажете напълно от Коледа, за да я направите по-зелена.

Ако искате да сте по-екосъобразни, изберете да подарите компютър или лаптоп втора ръка. Така ще спомогнете за намаляването на електронните отпадъци и необходимостта от допълнително производство. Това от своя страна значително ще намали общия въглероден отпечатък. 

По Коледа всяко спестено левче е от значение, а цената на компютър или лаптоп втора ръка е много по-изгодна от тази на новите устройства. Ако сравните спецификите им, ще забележете, че избирайки реновирана машина можете да си позволите характеристики, които иначе биха надхвърлили вашия бюджет. Получавате и гаранция, за да си осигурите спокойствие, че правите разумна покупка.

Изберете компютър или лаптоп втора ръка и бъдете част от промяната към по-зелена Коледа. Помогнете за значително намаляване на екологичния отпечатък, който остава след празника. Така не само ще спестите пари, но и ще инвестирате в едно по-добро бъдеще за децата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com