Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също признаха за тормоз от Уейнстейн

10691
Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу също признаха за тормоз от Уейнстейн
Снимка: Getty Images/Guliver

Две от най-известните актриси в Холивуд - Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу признаха, че са били тормозени от Харви Уейнстейн - продуцент, носител на множество оскари, който беше обвинен в сексуален тормоз на свои служителки и актриси.

Припомняме, че той беше уволнен от борда на директорите на собствената си компания. Миналата седмица, след като The New York Times публикува информация за многобройни оплаквания от сексуален тормоз, продължили близо три десетилетия, 65-годишният продуцент се извини и обяви, че планира да излезе в дълъг отпуск.

Замесиха Мат Деймън и Ръсел Кроу в секс скандал с холивудски магнат

Появиха се нови разкрития около холивудският магнат Харви Уейнстийн, който бе уволнен от собствената си продуцентска компания Weinstein...

„Начинът, по който се държах с колеги в миналото, причини много болка и искрено се извинявам за това“, заяви Харви Уейнстейн.

Признанията от засегнати актриси не спират. Пред изданието Анджелина Джоли признава, че в края на 90-те при пускането на филма "Любовни приключения" Уейнстейн е направил опит за "сближаване" с нея в хотелска стая, но тя е отказала.

"Имах лош опит с него в моята младост и затова реших да не работим повече заедно. Реших и да предупреждавам другите, когато го правят", казва още тя в публикацията. "Това поведение към жените е неприемливо, независимо от коя област са те", категорична е Джоли. 

Полтроу от своя страна разказва, че е останала "изумена", след като продуцентът я е поканил в апартамента си, за да посетят спалнята "за няколко масажа".

Заради секс скандал холивудски продуцент излетя от собствената си компания

Популярният американски продуцент Харви Уейнстийн, обвинен в сексуален тормоз, беше изваден от борда на директорите на компанията, на к...

"Бях дете, само на 22 години", спомня си актрисата. Тя допълва, че е споделила за случката с тогавашния си приятел Брад Пит, който веднага е реагирал и се изправил срещу Уейнстейн, но това само довело до заплахи от продуцента да не споделя на никого.

"Мислех, че ще ме застреля", казва още Полтроу.

Припомняме, че продуцентът оспори изнесените данни, според които е сключил най-малко осем извънсъдебни споразумения с различни жени, и се зарече, че ще предприеме съдебни действия срещу вестника.

Харви Уейнстейн е една от влиятелните личности в Холивуд като съосновател на продуцентските компании „Мирамакс“ и „Уейнстейн“.

Обвиненията срещу него са предимно от млади жени, опитващи се да пробият във филмовата индустрия, а сред тях са били и днешни знаменитости като Ашли Джъд и Роуз Макгоуън. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com