Аржентина прие зле филма за Маргарет Тачър с Мерил Стрийп

14779
Аржентина прие зле филма за Маргарет Тачър с Мерил Стрийп

Аржентина посрещна зле биографичната лента за Маргарет Тачър, в която главната роля се изпълнява от Мерил Стрийп, пише в. "Гардиън".

Лошото посрещане се дължи на спомените за войната за Фолклендските острови по времето на Тачър, противопоставила Великобритания на Аржентина. Тази година се отбелязва 30-ата годишнина от конфликта, който се разгоря през 1982 г. и отне живота на 900 души. Заради годишнината в последно време между Лондон и Буенос Айрес се разрази отново война на думи.

Камерън е възхитен от Мерил Стрийп в "Желязната лейди", но не и от филма

Британският премиер Дейвид Камерън е разочарован, че биографичната лента, посветена на неговата предшественичка Маргарет Тачър обрисува...

Във филма за Тачър се вижда, как премиерката нарежда потопяването на аржентинския боен кораб Белграно, при което загинаха 323 моряци. Акцията си остава спорна, защото се смята, че корабът е бил извън военната зона. В лентата се вижда също, как Тачър отхвърля опитите на тогавашния американски посланик да уреди мирно кризата, като намеква, че в качеството си на жена тя трябва да води война всеки ден, за да запази хватката си около властта.

Според аржентински критици свеждането на въпроса за войната до въпрос за феминизма е абсурдно. Аржентински експерти обаче признават, че във филма Стрийп изпълнява много добре ролята си, но казват, че сценарият е посредствен. За ролята си Стрийп получи номинация за наградата Оскар. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com