Филмовият фестивал във Венеция обещава секс и сциентология

12579
Филмовият фестивал във Венеция обещава секс и сциентология

Венеция тази година възлага надеждите си на секса и сциентологията, за да предизвика оживлението, така необходимо на най-стария кинофестивал в света, и да му осигури преднина пред увеличаващия се брой конкуренти.

Фестът, който отбелязва своята 80-годишнина, отдавна си съперничи със застъпващия го кинофестивал в Торонто за привличането на най-добрите филми и най-големите звезди на филмовата индустрия.

Пиер Карден ще построи 255-метров дворец във Венеция

Френският стилист и бизнесмен Пиер Карден, който е от италиански произход, пристигна във Венеция, за да представи проекта си "Дворец ...

В юбилейната си година кинофестивалът във Венеция ще се изправи пред ново предизвикателство - фестът в Рим, който се организира през ноември и ще бъде оглавен от досегашния артистичен директор на Мострата Марко Мюлер. Мястото на Мюлер бе заето от Алберто Барбера, предаде КРОСС. Новият арт директор е съвсем наясно, че високите цени и пропукващата се инфраструктура на Лидо са козове в ръцете на съперниците.

"Рим и Венеция излизат на ринга като боксьори с новите си издания", казва дългогодишният наблюдател на италианската филмова сцена Джей Вайсберг от "Варайъти".

Основната задача на Алберто Барбера е подборът на филми да привлече достатъчно звезди от тежката киноартилерия, да предизвика медиен шум и да осигури глобално разпространение на нискобюджетното, но висококачествено кино. На хартия изгледите за периода 29 август - 8 септември, когато ще бъде организиран фестът, са обещаващи.

Филмовият фестивал във Венеция ще мине без една от редовните си звезди, Джордж Клуни, както и без други представители на тежката холивудска артилерия като Анджелина Джоли и Джони Деп. Тяхната липса отчасти ще бъде компенсирана от изгряващи звезди, които ще се опитат да раздвижат "застоялия имидж" на венецианската Мостра.

На линия са Зак Ефрън и Шиа Лабьоф, популярни американски актьори, прехвърлили 20-те, които изглежда се откъсват от направилите ги известни роли в мюзикъли и блокбастъри. Звездата на "Дисни" и половинка на тийн идола Джъстин Бийбър Селена Гомес промотира във Венеция един от множеството филми, които засне през тази година.

Сам Клафлин се присъединява към "Игрите на глада"

Младият актьор Сам Клафлин се присъединява към продукцията по бестселъра на Сюзан Колинс "Игрите на глада: Възпламеняване". Той се прев...

Робърт Редфорд и Джули Кристи представляват по-старото поколение. Около Бен Афлек, Рейчъл Макадамс и непредсказуемия Хоакин Финикс също цари оживление.

Вероятно най-обсъжданият филм на кинофестивала във Венеция ще се окаже "The Master" на Пол Томас Андерсън. Филмовите критици, които са гледали откъси от лентата, твърдят, че сюжетът е завъртян около религиозен култ и приликата със сциентологията е очебийна.

Наблюдателите приписват на режисьора Андерсън думи, според които главният герой Ланкастър Дод (в ролята Филип Сиймур Хофман) е изграден по подобие на Л. Рон Хъбард - основателя на сциентоложката църква. Пол Томас Андерсън и продуцентът Харви Уайнстийн обаче отхвърлят паралелите със сциентологията, чиито известни последователи са холивудските звезди Том Круз и Джон Траволта.

Сексът също е на дневен ред във Венеция с лентата "Страст" на Брайън де Палма.

Филмът "Пиета" на южнокорееца Ким Ки Дук комбинира интимни страсти и религия, а американският режисьор Терънс Малик се завръща на европейската киносцена с лентата "To The Wonder", която заради сцените на голота и секс е забранена за лица под 17-годишна възраст без придружител.

"Цахес" и "HDSP: Лов на дребни хищници" вече онлайн

Режисьорският дебют на Цветодар Марков "HDSP: Лов на дребни хищници" вече е достъпен в сайта за български филми www.netcinema.bg. Дру...

Кинофестивалът във Венеция се открива с филма "Фундаменталист въпреки волята си" на Мира Наир. Индийската режисьорка е една от няколко дами, които ще представят свои ленти на венецианската Мостра. Председател на журито, което ще трябва да реши кой филм заслужава приза "Златен лъв", е режисьорът Майкъл Ман.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес