Холивуд стачкува, а Comic-Con се завръща още по-силен

1399
Холивуд стачкува, а Comic-Con се завръща още по-силен
Снимка: Getty Images

Звездите пропускат тазгодишния Comic-Con заради историческата стачка в Холивуд, но докато някои притежатели на билети са разочаровани, дългогодишните фенове на комиксите са доволни, че световноизвестното събитие се завръща.

Гигантската среща на попкултурата в Сан Диего, Калифорния, често попада в заглавията на вестниците заради хилядите фенове, които се редят на опашки с дни, за да видят звезди като Том Круз, Дуейн Джонсън "Скалата" и др.

След като миналата седмица актьорите се присъединиха към стачката на сценаристите и поради това им беше забранено да промотират своите филми и сериали, знаменитости и студия от Amazon до Warner Bros спряха участието си в Comic-Con. Но не всички са притеснени.

"Тази година вероятно съм по-развълнуван от която и да е друга година", каза Крис Гор, собственик на уебсайта "Film Threat" и режисьор на "Атаката на Док!". "Comic-Con" в Сан Диего ще се върне към своите корени - а именно да празнува изкуството на комиксите", каза той.

Снимка: Getty Images

Най-голямото събитие за попкултура в Северна Америка

Събитието, което се провежда от четвъртък до неделя, се превърна в най-голямата среща на попкултурата в Северна Америка, като ежегодно привлича 130 000 посетители, облечени като всякакви герои и космически чудовища, пише БГНЕС.

Първото му издание - дело на безработен 36-годишен колекционер на комикси и петима негови съмишленици тийнейджъри, събира едва 100 души в едно занемарено хотелско мазе през 1970 г. "Golden State Comic-Con", както беше наречен, беше замислен като начин феновете да се свържат помежду си и да се срещнат със своите герои - създателите на комикси.

Огромният конгресен етаж с безброй беседи, семинари и срещи за автографи продължава да позволява на феновете да правят точно това. В днешно време той обикновено е засенчен от известната зала H на Comic-Con, където се правят мащабни филмови анонси пред крещящите фенове. "Гледам графика специално за зала H и тази година той е оскъден", казва Джеймс Уитъм, водещ на подкаста "Down&Nerdy".

Но "Comic-Con никога не е бил само зала H... той е уникално събитие, едно от много малкото, което събира почти всички фендъми и всички аспекти на фендъма на едно място. "Имате филми, телевизия, комикси, аниме, играчки."

По-малко посетители, по-добро преживяване

Тази година фенове като Гор са развълнувани да гледат панелите, без да се "пекат на слънце на огромна опашка с часове", да посещават "по-малки партита, където наистина ще можеш да разговаряш с хората" и да се съсредоточат повече върху комиксите.

Разбира се, несигурността по отношение на тазгодишния състав създаде логистични главоболия за организаторите. Разговорите между холивудските актьори и студиата се проточиха до последно миналата седмица, което даде на Comic-Con само няколко дни за промяна след обявяването на стачката.

"Всички ние се справяме с проблемите", заяви пред АФП Дейвид Гланцер, ръководител на маркетинга на Comic-Con. "Наистина ни се иска да бяхме намерили решение преди това." Но всяка година подреждането на обширния график на събитието е "като кубчето на Рубик" и организаторите винаги имат планове за действие в извънредни ситуации, добави той.

Снимка: Getty Images

Последните екшън герои: Защо Холивуд не иска да се откаже от своите застаряващи момчета

Том Круз, Харисън Форд и Силвестър Сталоун са сред водещите екшън герои днес. Но дали Холивуд не е прекалено зависим от застаряващите з...

Зала H сега ще бъде домакин на първия в историята панел за индийски филми, гигантска премиера на нова видеоигра "Спайдърмен" и различни анимационни филми, включително новия филм "Костенурките нинджа".

Все пак за феновете, чийто приоритет е да си направят селфи или да излъчат незаконно предаване на живо с някои от най-големите имена в Холивуд, финансовата цена на Comic-Con може да се окаже по-трудна за отмиване.

Участниците харчат хиляди долари за пътувания, хотели и пропуски за Comic-Con, които се продават месеци по-рано и за които се води ожесточена борба. "Ще има известно разочарование от липсата на холивудско присъствие", казва Уитам. Той се надява, че мнозина ще открият за себе си радостта от формата, който постави началото на Comic-Con преди повече от половин век.

"Може би това е годината, в която някой, който е дошъл тук заради Холивуд, ще каже: "Не мога да видя панел за филми на Marvel, но има комикси на Marvel - може би ще отида да видя какво се случва там", каза той. "Дали ще има много от това? Може би не. Но тази година може би ще се пренесете на място, на което обикновено не бихте се пренесли."

Впрочем, българското издание на Comic-Con се проведе на 8 и 9 юли. Вижте тук какво се случи в двата дни в Интер Експо Център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Дженифър Анистън разкри точно какво яде, за да поддържа идеална фигура

Почина една от звездите на "Властелинът на пръстените" и "Титаник" (ВИДЕО)

Как Марк Зукърбърг успя да докаже, че не е робот (ВИДЕО)

Кевин Спейси с нови обвинения за непристойно поведение спрямо мъже (ВИДЕО)

Първи думи на Венелин Венков след новината, че напуска "Ку-Ку бенд"

Продават имението на Матю Пери, в което той така и не успя да живее

Наградата, за която Ози Озбърн отчаяно мечтае

Разпад: Венков и Невена напускат "Ку-ку бенд"

Крисчън Слейтър очаква четвърто дете

Алек Болдуин призна, че е изшмъркал кокаин колкото от "Земята до Сатурн и обратно"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com